Halamın 3 P öğüdü

2011 yerel seçimleri öncesidir. 

Hacı Halam, gelenleri karşıladıktan sonra sandalyeye çöktü. Yanı başında kocası oturuyordu. Yenipazar ilçesinin genç belediye başkan adayı Yüsran Erden ve ekibi yarım ay şeklinde bir kalabalık oluşturmuşlardı. Yüsran Beyin destek bekleyen konuşmasını sessizce başını sallayıp onaylarcasına dinledikten sonra aralarında şöyle bir konuşma geçer;

“Oğlum zor ve zahmetli bir işe girmişsin. Allah muvaffak eylesin. Şimdiki başkanımız da iyi bir insan. Epey de hizmetleri oldu. Her şey bir yere kadardır ve de yakışan bir zamanı vardır. Peygamberimizin peygamberliğinin bile bir süresi vardı.”

“Hacı Teyze, başkanımız bizim ağabeyimizdir. Her gün bu kasabada yüz yüze bakacağız. Birbirimize karşı saygılı olmak zorundayız”

Halam alır sözü;

“Çok doğru, başkan seçildiğinde şu üç şeye dikkat etmelisin.

Bu “3P”dir, 1 Plan, 2 Personel, 3 Para.

Belediyenin bir planı olacak. Planını yapıp buna uyacan. Belediye planından hiç şaşmayacaksın. Şaşarsan yolunu bulamazsın.

Belediyenin personeline başkanlık, babalık yapacaksın. Çalışanı takdir edeceksin, çalışmayanı s….r edeceksin. Belediyeyi ehil personele emanet edeceksin. Bunu da unutmayasın.

Belediye parasını iyi sahipleneceksin. Onda tüyü bitmedik yetimin hakkı vardır oğlum. Parayı da teslim ettiğin personelin dürüst olacak.

 Bu 3P ye uyarsan sıkıntın olmaz.”

 Teyzemin kocası sigarasından bir nefes çekti.

 “Oğlum Hacı Yengenin dediğini yabana atma sakın”

Diyerek sözlerini tamamladı.

***

Aradan 9 yıl geçer…

Bu arada halamın kocası genç yaşta, kazada vefat eder, kocasının yanında kendine yer ayırır. Gel gelelim mezarlık yolunda bazı bölümler var ki, Orman İşletme, Belediye, Büyükşehir Belediyesi çalışma yapsa da her yağmur sonrasında yağmurlardan tekrar bozulmakta, cenaze taşınması, mezarlık ziyareti sıkıntılı olmaktadır.   

***

9 yıl sonra…

Aydın il Kültür ve Turizm Müdürlüğünce “Sakin Şehir” ünvanlı Yenipazar ilçesinde düzenlenen Turizm Şenlikleri Yörük Ali Efe Müzesinde yapılmaktadır. Sayın Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı M.Yüsran Erden’in de bulunduğu protokol çadırında Hacı Halam söz ister. Protokole 3P öğüdünü hatırlatmasının ardından kocasının yattığı mezarlık yolunun bir türlü düzeltilemeyen bölümlerinin yapılması talebini iletir. Vali bey ilgi ile dinler ve bu isteğinin not alınmasını ister…

19 Nisan 2019 Tarihli yerel gazete ve TV’lerde haber şöyle çıkar.

“Zeliha Nine’den Aydın Protokolüne 3 P Öğüdü”

hala-001.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.