Halep’te Öldürülen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Halep’te Öldürülen Müslümanlar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Aydın’da çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri önceliğinde Cuma Namazı çıkışı, Halep’te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Aydın’da çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri önceliğinde Cuma Namazı çıkışı, Halep’te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Aydın Bey Camii’nde vatandaşlar, Cuma namazı sonrası cami avlusunda saf tutarak Halep’te katledilen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Efeler Müftüsü Salih Akçan tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazında dünyanın birçok noktasında zulüm altında olan Müslümanlar için de dua edildi.

Öte yandan Cuma Namazı sonrası kent meydanında da Halep ve Musul’da yaşananlar protesto edilerek zor durumda ve işkence altında olanlar için duada bulunuldu. İHHA Öncülüğünde çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri tarafından desteklenen basın açıklaması ve duaya AK Parti İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları da destek verdi. Ak Parti İl Başkanı Ömer Özmen’in de katıldığı basın açıklaması ve dua etkinliğinde topluluk adına basın açıklamasını okuyan Anadolu Öğretmenler Birliği Üyesi Serdar Şirin, “Bugün yanan sadece Halep değil yüreklerimizdir. Bugün ölen sadece mazlum Musul değil insanlıktır. Bugün yıkılan yakılan sadece Arakan değil evrensel ahlak ve adalettir, insanlık onurudur” dedi.

“Irak’ta 1.5 milyon insan katledildi”

Bugün yaşanan söze demokrasi götürme adına yaşanan katliamlarla ABD ve Avrupa’nın maskelerinin düştüğünü kaydeden Serdar Şirin, “Bugün Suriye’nin tamamında, özellikle de direnişin ana kalesi olan Halep’te insanlık suçu işleniyor. Yağdırılan varil bombaları ve kimyasallarla pazaryerleri, fırınlar, yardım tırları, sağlık ekipleri çocuklar, yaşlılar ve hastaneler vuruluyor. Dünyanın gözü önünde milyonlarca insan işkence ve zulümlere maruz kalmaktadır. Bu durum karşısında, ne özgürlükçü geçinen Batı, ne de İslam dünyası ses çıkarmamaktadır” ifadelerine yer verildi. Basın açıklaması yapılan dua ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.