Haliç, Uçurtmalarla Renklendi

Haliç, Uçurtmalarla Renklendi

Beyoğlu Belediyesi tarafından Haliç’te organize edilen ‘Uçurtma Şenliği’ne aileleriyle birlikte katılan minik çocuklar, deniz kenarında uçurdukları uçurtmalarla unutulmaz bir gün yaşadı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından Haliç’te organize edilen ‘Uçurtma Şenliği’ne aileleriyle birlikte katılan minik çocuklar, deniz kenarında uçurdukları uçurtmalarla unutulmaz bir gün yaşadı.

Beyoğlu Belediyesi, ‘Kardeş Eller Gökyüzüne’ sloganıyla Sütlüce Haliç’te ‘Uçurtma Şenliği’ düzenledi. Şenliğe, aileleriyle birlikte katılan minik çocuklar, deniz kenarında uçurdukları uçurtmalarla unutulmaz bir gün yaşadı. Uçurtmalarını en yükseğe ulaştırmak için büyük mücadele veren çocuklar aileleriyle birlikte doyasıya eğlendi. Renk renk ve çeşitli boyutlarda uçurtmaların yer aldığı, uçurtmaların gökyüzünü süslediği etkinlikte, minik çocuklar en yüksek uçurtma, en büyük uçurtma ve en ilginç uçurtma kategorilerinde birbiriyle yarıştı. Uçurtma iplerinin birbirine dolanmaması için aileleriyle birlikte büyük çaba harcayan çocukların rüzgarla mücadelesi ise renkli görüntülere sahne oldu. Öte yandan, bazı çocuklar da, çeşitli animasyon ve illüzyon gösterileri ile eğlencelerini sürdürürken, bazı aileler de piknik yaparak eğlendi.

Şenliğe, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen İnsan ve Medeniyet Hareketi Günışığı Derneği Başkanı Ammar Cengiz Şenol, başkan yardımcıları, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

Etkinlik alanında minik çocukların heyecanına ortak olan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Şehrimizi yaşanabilir hale getirmek tek hedefimizdir. Elbette ahlaklı, inançlı, faziletli, anasına babasına saygılı, insanların haklarını gözeten, Allah’ını bilen, kulluğunu bilen insanları yaratmak, onları yetiştirmek anne baba olarak bizim vazifemizdir. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak gençliğe birçok hizmet yapıyoruz. Bunların içersinde Kefken kampımız var, gençlik merkezimiz var, Turabi Baba Kütüphanemiz var, buz patenti organizasyonumuz var, yüzme havuzu organizasyonumuz var, gezilerimiz var. Ama Çanakkale’ye ama Konya’ya, yurt dışına, ama oraya buraya. Bir uzaya çıkmadığımız kaldı. Onun dışında her yere gidiyoruz. Derdimiz yavrularımızı, tabiata, yaşadığı çevreyle ilişkili evlatlara olarak yetiştirmek. Uçurtma önemli. Neden? Çünkü çocuğu yeşil kadar doğa ile gökyüzü ile uzay ile hava ile buluşturuyor” dedi.

Kucağına iki minik kız çocuğu alarak seven Başakan Demircan, uçurtmanın çocukları dünyasında çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Biz de Beyoğlu olarak bu sahilde yavrularımızla her sene buluşuyoruz. Çok şık bir organizasyon. İnsanlar mutlu aileleriyle birlikte. Sağlıklı nesiller, böyle spor yapan nesiller Beyoğlu Belediyesi olarak sporun bütün alanlarında gayret gösteriyoruz. Uçurtmanın yeri bir başka” diye konuştu.

En yüksek uçurtma, en büyük uçurtma ve en ilginç uçurtma kategorilerinde yarışan ve dereceye girenlere ödül verildi. ‘En Yüksek Uçurtma’ kategorisinde birinci Musab Toprak oldu. ‘En Büyük Uçurtma’ kategorisinde ise birinci Alperen Taflan olurken; ‘En İlginç Uçurtma’ kategorisinde ise Hüseyin Yılmaz birinciliğe hak kazandı. Birincilere sırasıyla tablet, bisiklet, uzaktan kumandalı helikopter verildi. Ödüllerini almaya hak kazanan yarışmacılar daha sonra uçurtmalarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.