Halide Özpolat davasında avukat salonu terk etti karar çıkmadı

Halide Özpolat davasında avukat salonu terk etti karar çıkmadı

Eşi Halide Özpolat’ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen Ali Rıza Özpolat’ın yargılandığı davada, sanık avukatının salonu terk etmesi nedeniyle karar çıkmadı. Sanık avukatının taleplerinin duruşmayı u...

Eşi Halide Özpolat’ı av tüfeğiyle öldürdüğü iddia edilen Ali Rıza Özpolat’ın yargılandığı davada, sanık avukatının salonu terk etmesi nedeniyle karar çıkmadı. Sanık avukatının taleplerinin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu kaydeden mahkeme, avukatların bir dahaki celse gelmemesi halinde barodan avukat istenileceğini kaydetti.

Alibeyköy’de, Halide Özpolat’ın 13 Mayıs 2016’da evde tartıştığı 36 yıllık eşi Ali Rıza Özpolat tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin davaya devam edildi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya "eşini kasten öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık Özpolat ile babasından şikayetçi olan Zekiye Kaya katıldı.

Duruşmada söz alan Zekiye Kaya ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatları, Ali Rıza Özpolat’ın cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra söz alan sanık Özpolat’ın avukatı Mustafa Özdemir, yeni tanıklar dinletmek istediklerini kaydetti.

Tanıklarının müvekkilin haksız tahrik indiriminden yararlanmasını sağlayacak bilgilere sahip olduğunu kaydeden avukat Özdemir, “Ayrıca müvekkilin cezai ehliyetine ilişkin raporun da yeterli inceleme yapılmadan verildiği kanaatindeyiz. Müvekkil olaydan önceki son bir yıl içinde kendisine mirasen intikal eden bir gayrimenkulün tapusunu maktul eşinin üzerine yaptığı bilgisi bir tanık anlatımında geçmişti. Ayrıca bir daireyi de cinayetten kısa bir süre önce kızına devrettiği hususunda bilgimiz vardır. Bu hususların da tapu kayıtlarından araştırılmasını ve müvekkilimin daha önce tedavi gördüğü hastanelerdeki evrakların dosyaya getirtilmesini talep ederiz” dedi.

“Bu adam silah almışsa müştekiler yüzünden almıştır”

Müvekkilin eşine karşı en küçük bir güvensizliği olmadığını ifade eden sanık avukatı, “Bu davada kadın kısmını bir yana bırakıyorum, Aile Bakanlığının bu tarafta olması lazım. Müvekkil 15 yıldır gittiği her hastanede ’Beni takip ediyorlar, öldürmek istiyorlar’ diyor. Böylesine hasta bir adam cep telefonundan tehditler alıyor. Bir bakıyoruz, müvekkili kendi kızı bir başkasına telefondan arattırıp tehdit ettiriyormuş. Böyle hasta bir adamın üstüne böyle gidiliyorsa sonuç böyle olur. Bu adam silah almışsa müştekiler yüzünden almıştır” diye konuştu.

Avukatın sözlerine üzerine müşteki Zeki Kaya, yüksek sesle “Yalan” diyerek ağladı. Kaya, ayrıca mahkeme başkanının sorusu üzerine, babasının olaydan önce kendisine bir daire devrettiğini söyledi.

Ara karar yazılırken salonu terk etti

Taleplere ilişkin ara kararın yazdırılmaya başlaması üzerine Ali Rıza Özpolat’ın avukatı Mustafa Özdemir’in beyanlarının bitmediğini, taleplerinin gerekçelerini söylemek istediğini belirtmesi üzerine mahkeme başkanı, “Talepte bulunmuyorsunuz, savunma yapıyorsunuz. Savunma için süre vereceğim o zaman yaparsınız" diye uyardı. Mahkeme başkanın, taleplere ilişkin ara kararını yazdırmaya devam etmesi üzerine Özpolat’ın avukatı, taleplerin gerekçelerini yeterince açıklamasına izin verilmediğini öne sürerek "Ben duruşmadan çıkıyorum. Bunu da zapta geçirin" diyerek salondan ayrıldı.

Tavır göstermeleri halinde barodan avukat atanmasına karar verildi

Özpolat’ın avukatının tanık dinlenmesi ve cezai sorumluluğuna ilişkin yeniden rapor alınmasına ilişkin taleplerini dosyanın geldiği aşama dikkate alındığında yeniden araştırma yapılmasına yer olmadığı gerekçesi ile reddeden mahkeme heyeti, salondan ayrılan sanık avukatlarının gelecek celse hazır bulunmaları için çağrı kağıdı gönderilmesine, duruşmaya katılamamaları yönünde tavır göstermeleri halinde barodan avukat atanmasına karar verdi. Mahkeme, Ali Rıza Özpolat’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

“Artık cezasının kesilmesini istiyorum”

Duruşmanın ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız platformu üyeleri ile öldürülen Halide Özpolat’ın kızı tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Kısa bir açıklama yapan kızı Zekiye Kaya, “Artık cezasının kesilmesini istiyorum. Kadın cinayetlerine yeter diyorum. Annem hiç hak etmediği şekilde hunharca öldürüldü. Bu davanın arkasında duracağım. Cezasını almasını istiyorum” dedi.

“Elindeki çifte ile polise teslim oluyor, sanık vekili halen akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tartışıyor”

Platform adına açıklama yapan Dilber Sünnetçioğlu, “Katil indirim almak için her tür numarayı yapmıştır. Akıl sağlığının yerinde olduğuna yönelik raporu reddetmiştir. Katil defalarca eve silah almıştır. 3’üncü defa silah almış. Diğer iki silah aile tarafından fark edilerek evden yok ediliyor, kadın yaşayabilsin diye 3’üncü silah aile üyeleri tarafından gözden kaçmıştır” diye konuştu.

Ailenin avukatı, “Elindeki çifte ile gidip polise teslim oluyor. Biz böyle bir katilin halen akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tartışıyor sanık vekili. Biz adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Sanık vekili duruşmayı terk etti. Duruşma bir hafta sonraya ertelendi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.