Halkın İsteği Hangi Yönde?

Yerel seçimlere 4 ay kaldı.

Aday adaylığı sürecinin sonuna geldik.

Seçimlerde yarışmak isteği taşıyan aday adayları kamuoyu yoklamalarına, isimlerinin geçmesi için çalışmalar yapıyor, partilerinin önde gelen isimleriyle temaslarını sürdürüyorlar.

Adaylar genel merkezlerin istediği yöntemle belirlenecek. Yani aday adayları bir elekte sallanacak, eleğin üzerinde sadece ‘aday’ olanlar kalacak. Aday adayları patır patır eleğin altına düşecekler.

AK PARTİ'DE BELLİ DEĞİL

Aday olanlar için zor bir süreç başlayacak. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında CHP ve MHP adayı belli oldu. MHP 6 ilçede adaylarını açıklarken, CHP ilçe adaylarını belirlemedi. Bana kalırsa CHP’nin ilçe adayları da büyük ölçüde belli. Sadece Söke ve Kuşadası’nda kısmi belirsizlik devam ediyor. Ancak resmi açıklama için biraz beklemek gerekecek. AK Parti adaylarının kim olacağı sorusu şimdilik tam olarak yanıt bulmuş değil.

Ancak, dün Ankara’dan gelen haber, kimlerin aday olacağı sorusuna önemli bir ipucu niteliği taşıyor. Anketlerde halkta karşılık bulan adayla yola devam edilecek.

Yani diyelim ki bir aday temayül yoklamasından çıkmadı. Ama anketlerde çıktı. İşte o belediye başkan adayı gösterilecek.

BOŞA HARCANAN ENERJİ

Adayları zor bir süreç bekliyor. Önceden seçmen ilçe merkezleriyle sınırlıyken şimdi tüm ilçe halkından oy isteyecekler. Bu süreç büyükşehir adayları için daha da zor olacak. Dilerim ki adayların gözüne hırs bürümesin. Seviyeli ve proje odaklı bir seçim kampanyası sürsün…

Çünkü ne zaman ki kent menfaatlerini bir kenara iterek, hırsları akıllarından önde hareket etmeye başlarsa işte o zaman yanlışlıklar silsilesi de başlıyor…

Kimisi aday adayı olduğu mevkiinin mevcut sahibinin ayağını kaydırmaya çalışıyor. Açıklarını bulup basına sızdırmaya çalışmak, o kişiyle ilgili dedikodu yaymak vs gibi oyunlara dalıyor…

Böylelikle ayak oyunlarıyla uğraşanlar da proje üretmeye, kendilerini geliştirmeye zaman bulamıyor.

Rakibini asılsız iddialarla bel altı vurmanın kendisini güçlendirdiğini sanıyor. O kadar enerji koltuk için boşuna harcanıyor ki sormayın gitsin!

KUCAK AÇACAK İSİMLER

Bu hafta Aydın’da siyasete duyarlı kitleler MHP Büyükşehir Adayı Ali Uzunırmak’ın Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında bir yerel gazeteye söylediği ve haber olan “Çerçioğlu, hapse girecek, girmezse ben siyaseti bırakırım” sözlerini tartıştı. Neyse ki Uzunırmak, birçok Aydınlının ‘siyasi intihar’ olarak nitelediği bu açıklamanın tam doğruyu yansıtmadığını söyleyerek durumu bir nebze olsun düzeltti.

Yoksa Aydın’da siyaset seçime kadar olan bölümde “çamur atma” yarışına dönebilirdi.

Neyse ne diyelim bol atraksiyonlu, çekişmeli bir döneme giriyoruz…

ANLAYIN ARTIK...

Acizane uyarım,

Küskünleri kucaklayacak, herkese kucak açacak isimler etrafında yoğunlaşın.

Kadınların ve gençlerin aday olmaları için destek verin, yüreklendirin.

Yapılması gereken ayak oyunlarıyla rakibe vurmak yerine, halkın önceliklerini belirleyip olayları iyi analiz etmek…

Halkı anlayabilmek…

Halkın ve gençliğin beklentilerini, isyanını dinlemek…

Ve halkın beklentilerine cevap vermek…

Sözün tamamı ahmaklara söylenirmiş.

Anlayın artık halk, kutuplaşmak değil, kucaklaşmak istiyor…

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.