Halktan Büyük Güç Yok

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

Türk milleti olarak böyle bir gurura sahibiz..

23 Nisan’ı dünya çocuklarına armağan eden ise çağ değiştiren, emperyalist güçlere diz çöktüren, bir milleti yoktan var ederek Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk.

Bir milletin en büyük övüncü, sevinci, gururu ulusal bayramlar…

Ulusları bir arada tutan, birlik ve beraberlik duygularını geliştiren, pekiştiren de ulusal bayramlar…

7’den 70’e herkesin coşkuyla kutladığı da ulusal bayramlar…

Aydın bu nedenle ay yıldızlı bayrağımız ve Büyük Kurtarıcı Atatürk’ün posterleri ile gelin gibi süslendi.

Çocuklar giysilerini giydiler, anneler; babalar, büyük anneler, büyük babalar, akrabalar, eş dost dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını kutlamak için telaşla bir o kadar da sevinçle, övünçle, gururla çıktılar evlerinden.

Tören valilik binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koymakla başladı.

Aydınlılar çocuklarımıza bu anlamlı bayramı armağan eden ve dünyanın hayranlığını kazanan, özgürlük mücadelesi eden ulusların önder kabul ettiği Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarını sunmak için törenin yapılacağı alanda toplandı.

Halk alana gelince büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun ilk dönemine damga vuran proje olarak dikkat çeken yatırım olan 35 bin kişi kapasiteli büyük etkinliklere çok uygun tören alanıyla Atatürk Kent Meydanı’nda yapılmasını bekleyenleri Aydın Valiliği şoka uğrattı. Koskoca alan dururken, trafiği kapatma pahasına tören İstasyon Meydanı’nda gerçekleşti.

Aydın Valiliği Turizm Haftası nedeniyle yayınladığı programda çelenk koyma yeri olarak Atatürk Kent Meydanı olarak duyurmuştu. Ne olduysa oldu. Önceden duyurulan program iki gün sonra iptal edilerek valilik önüne alındı. Bu durum “Özlem Çerçioğlu’nun eserleri hazmedilemiyor” olarak algılanmasına neden oldu.

Program uyarınca İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelengini sundu. Aydınlılar, haklı olarak bu anlamlı bayram kutlamasında İlin Valisini, Belediye Başkanı’nı, milletvekillerini aralarında görmek istiyorlar. Vali Erol Ayyıldız oradaydı ama Başkan Çerçioğlu yoktu. İstasyon Meydanı’ndaki törenlerde ise Çerçioğlu yerini alırken bu defa Vali Ayyıldız yoktu. Her iki törene de TBMM’de Aydın’ı temsil eden 7 milletvekilinin hiç biri katılmadı.

Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, halkın  İlin Valisini, Belediye Başkanı’nı, milletvekillerini aralarında görmek istemesini bile çok gördüler.

Şunu kimse aklından bir an olsun çıkarmasın.

Demokraside halktan daha büyük güç yok..

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.