Halul Alıcık, İsmet İnönü’yü Vefatının 41. Yılında Andı

Halul Alıcık, İsmet İnönü’yü Vefatının 41. Yılında Andı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Türk Ulusu, İsmet İnönü'nün değerli hizmetlerini her zaman şükranla anacaktır" dedi.

- Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Türk Ulusu, İsmet İnönü'nün değerli hizmetlerini her zaman şükranla anacaktır" dedi.

İsmet İnönü'nün 41.Ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, "Türk Ulusu, İsmet İnönü'nün değerli hizmetlerini ve saygın kişiliğini her zaman şükranla anacaktır. Cumhuriyetimizin kurucularından saygın komutan ve devlet adamı İsmet Paşa'nın bu ülkeye yaptığı katkı unutulmayacaktır" ifadelerini kullandı. Atatürk’ün silah arkadaşı, İnönü Savaşları’nın komutanı, Türkiye Cumhuriyeti’ni bağımsız bir devlet olarak kabul ettiren Lozan Barış anlaşmasının imzacısı, ikinci cumhurbaşkanı ve ilk başbakan İsmet İnönü’yü saygıyla andıklarını bildiren Alıcık, anma mesajının devamında şu ifadelere yer verdi: “Dünyaya örnek olmuş bağımsızlık mücadelemizde Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ile omuz omuza mücadele etmiş; Cumhuriyet döneminde laiklik ve modernleşme adına gerçekleştirdiği başarıları ve mütevazı kişiliği ile iz bırakmış, asker, siyaset adamı, 'Milli Şef' İsmet İnönü’yü ölümünün 41. yıldönümünde sevgi ve saygı yad ediyor rahmet ile anıyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.