Hamilelikle ilgili ilginç bilgiler

Hamilelikle ilgili ilginç bilgiler

Mutlaka hamilelik hakkında çoğu kişi birçok şey biliyor olabilir. Fakat hiç duymamış olabileceğiniz hamilelik dönemi ve yeni doğum yapanlar ile ilgili şaşırtıcı bilgiler.

Her gün 350.000'den fazla bebek doğuyor. Bu kadar çok hamile kadının, hamilelikle ilgili her şeyi bildiğini düşünülür. Ama öyle olmuyor. Hamilelik sırasında bir kadının vücudu birçok değişikliğe uğrar ve bazıları gerçekten çok şaşırtıcı.

Hamilelik dönemi hakkında şaşırtıcı bilgiler

- Bilinen en uzun hamilelik dönemi 1 yıl 10 gün sürmüştür.

- Hamile ve yeni doğum yapmış anneler, bebeğin ağladığını duyduklarında kendileri ağlamasa bile otomatik olarak ağlarlar.

- Bebekler, doğmadan önce bile annelerinin rahminde ağlayabilirler.

- Bebek doğurmak çok acı verici olabilir, bu yüzden çoğu kadın ağrıyı hafifletmek için sezeryan doğumu tercih ediyor. Ancak, Avustralyalı bir anne doğumu mümkün oldukça normale yapmak istedi ve şaşırtıcı bir şekilde 14 kiloluk bir bebeği doğurdu.

- Hamilelik sırasında vücutta %50 daha fazla su ve kan olduğu için el, yüz, bacak ve özellikle ayaklarda şişlik oluşur. Bu da vücut su tuttuğu için 3-4 numara büyük ayakkabı giymeye neden olur.

- Rahim, hamilelik sürecinde kayısıdan karpuz büyüklüğüne kadar genişler.

- Bebeklerin parmak izleri, ortalama olarak 10. ve 19. haftalar arasında oluşur. Oluştuklarında da, hayatlarının sonuna kadar değişmez.

- Hamilelik sırasında hormonal değişikliklerden dolayı saçlar daha hızlı uzar ve daha az dökülür. Bu dönemde uzayan saçlar sahip olduğunuz saçlardan daha güçlüdür.

- Hamilelikte kan daha hızlı pıhtılaşır.

- Doğmamış bir çocuk annesinin tükettiği yiyecekleri hissedebilir, tadabilir ve koklayabilir. Annenin yediği yiyecekler amniyotik sıvı tarafından emilir ve gelecekteki yiyecek tercihlerini oluşturur. Siz ve bebeğiniz aynı yemeği seversiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.