Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

Haram Uzmanı Semiha Öyüş’e İbretlik Fotoğraf

AKP Aydın Milletvekili  Semiha Öyüş, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin  ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı gıda yardımlarını haram olarak gördüğünü kaydetmişti. Bir kaç gün önce ulusal basın aracılığı ile gündeme düşen bir fotoğraf  Semiha Öyüş’e cevap niteliğindeydi.

Çöpten salatalık bulan bir çocuğun sevincini gösteren dramatik fotoğraf Semiha Öyüş’ün sözlerini bir kez daha akla getirdi. Fotoğrafın dili adeta,  “Semiha hanım , Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin  yardımları  işte böyle ihtiyaç sahibi ailelere ve onların  çocuklarına, gıda ve sıcak yemek yardımı olarak gidiyor” diye haykırıyordu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Semİha Öyüş’e onlarca cevap yazısı  yazsa, bu fotoğrafın ortaya koyduğu gerçekliği herhalde ifade edemezdi. Yaratanın takdiri midir, nedir bilinmez ama bu fotoğraf Semiha hanıma verilmiş bir “ibret al “ mesajıydı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin  yasalarla belirlenmiş görevleri arasında bulunan sosyal yardımları Semiha Öyüş’ün haram olarak gördüğünü açıklaması, büyük tepki çekmiş, Semiha Öyüş  sosyal medyada da vatandaşlardan protesto mesajları almıştı.  On binlerce vatandaş sosyal medyadan Semiha Öyüş’e , “AKP’ninki helal de, CHP’ninki haram mı” iletisini paylaşmıştı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Öyüş’ü , Türkiye’nin gündemine düşen sözlerini ispata çağırarak şunları söylemişti, “ Bunu söyleyen insanlar, halktan kopuk oldukları için fakir fukaranın halinden haberleri yok. İnsanlar aç, aç! Haram diyorlar, Büyükşehrin vatandaşa verdiği sıcak yemek hizmetine haram diyor, ispata davet ediyorum. Haram olduğunu ispat edecek. Bunun temelinde ne yatırıyor biliyor musunuz? Halktan kopuk olması yatıyor. İnsanlar 5 yıldızlı otellerden çıksınlar, vatandaşın halini görsünler. Vatandaşın alım gücü yok. Aydın Büyükşehir Belediyesi, her zaman olduğu gibi fakir fukaranın, garip gurebanın yanında olmaya devam edecek. Biz sosyal belediyeciliği tam anlamıyla uyguluyoruz. Uygulamaya da devam edeceğiz.” 

-copten-salatalik-bulan-bir-cocugun-sevincini-.jpg

-copten-salatalik-bulan-bir-cocugun-sevincini--001.jpg

-copten-salatalik-bulan-bir-cocugun-sevincini--002.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum