Harika Cilt İçin 4 Küçük Tüyo

Harika Cilt İçin 4 Küçük Tüyo

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, vücut sağlığımız için egzersiz yapmanın tartışmasız önemli olduğunu ancak sağlıklı bir cilde kavuşmak için de egzersiz oldukça faydalı olduğunu söyledi.Dermatec...

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, vücut sağlığımız için egzersiz yapmanın tartışmasız önemli olduğunu ancak sağlıklı bir cilde kavuşmak için de egzersiz oldukça faydalı olduğunu söyledi.

Dermatec Polikliniği Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, “Vücut sağlığımız için egzersiz yapmak tartışmasız önemlidir. Ancak sağlıklı bir cilde kavuşmak için de egzersiz oldukça faydalıdır. Örneğin her gün koşmak cilde sağlıklı bir parlaklık verir. Çünkü koşarken kan oksijenle dolar. Ne kadar çok koşulursa o kadar çok cilt parlaklığını korur. Koşu aynı zamanda kan akışını hızlandırdığı için cildi besler. Ayrıca terlememizi sağlayarak vücudumuzdan toksinleri atmamıza yardımcı olur. Koşu günlük hayatın stresinden kişiyi korur.Bu sayede cilde zarar veren faktörlerden biri de saf dışı kalmış olur.Düzenli olarak egzersiz yapan kişilerin kanındaki kortizol seviyesi yükselir.Bu da cildin yapısında mevcut olan kolajeni artırır ve bu sayede kırışıklık,sarkmalarla mücadele edilmesini sağlar” diye konuştu.

C VİTAMİNİN GÜCÜNDEN FAYDALANIN

Dermatoloji Uzmanı Dr. Ata Nejat Ertek, daha sonra şunları kaydetti:

“Soğuk algınlığına karşı tedavi edici olarak bildiğimiz C Vitamini aslında cilt sağlığı için de önemlidir.Ayrıca Vitamin C, suda çözünen bir antioksidan olarak, kollajen formasyonu, dokunun büyümesi yani iyileşmesi ile sağlıklı kemikler ve dizler için de gereklidir.

Vitamindeki yüksek antioxidant, içerik kollejenin parçalanmasını engelleyerek serbest radikal hasarına karşı savaşır.Cildin yaşlanma sürecini geciktirir.C vitamini hem leke oluşumunu engellemek hem de oluşmuş lekelerin azaltılmasında kullanılır.Bu vitamin melanin sentezinden sorumlu tirozinaz enzimini etkinliğini ortadan kaldırır. Güçlü bir antioksidan olan C Vitamini Antioksidan üretimine yardımcı olur ve okside olmuş proteinleri etkisiz hale getirir. Sayesinde cilt tonu kusursuz şekilde eşitlenir.

MATLAŞAN CİLDE PEELİNG

Özellikle kışın solan ve cansız görünen cildi canlandırmak için yapılabilecek uygulamalardan birisi de kimyasal peelingdir.Yağlı ciltlerin sorunu olan siyah noktalar, sivilceler gibi..ve yine kuru ciltler de meydana gelen soyulma,kaşıntı gibi.. Problemlerde kimyasal peeling uygulaması bu sıkıntılı sorunları ortadan kaldırır.Bu yöntem ile cilt daha canlı ve diri görünür.

Kimyasal peeling deriyi canlandırmak, gençleştirmek, görünüşünü iyileştirmek için bazı kimyasal solüsyonların uygulanmasıdır.

GÖZLERİNİZİ OVUŞTURMAYIN!

Yorgunlukta, uyku geldiğinde ya da gözler kaşındığında onları ovuşturmak herkesin yaptığı bir harekettir. Gözlerinizin etrafındaki deri çok ince olduğundan ileri geri ovmak, çizgilerin oluşmasına sebep olur. Olduğunuzdan yaşlı görünmek istemiyorsanız bu alışkanlığı hayatınızdan çıkarmalısınız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.