Harita Ve Kadastrocular Da Foçayı Seçti

Harita Ve Kadastrocular Da Foça'yı Seçti

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının (HKMO) sürekli etkinliklerinden olan ve İzmir Şubesi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Yaz Eğitim Kampı’nın on üçüncüsü, Türkiye'nin değişik üniversitelerinden katılan 80 öğrenci ve diğer konuk katılımcılarla birlik

- Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasının (HKMO) sürekli etkinliklerinden olan ve İzmir Şubesi yürütücülüğünde gerçekleştirilen Yaz Eğitim Kampı’nın on üçüncüsü, Türkiye'nin değişik üniversitelerinden katılan 80 öğrenci ve diğer konuk katılımcılarla birlikte toplamda 150 kişinin katılımıyla Foça'da başladı.

Mücadele temasının işlendiği kampın açılışına Foça Kaymakamı Niyazı Ulugölge ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da katıldı. Açılış konuşmasını İzmir Şube Başkanı Mustafa Kubilay Yıldırım yaptı. Konuşmasında planlı, sağlıklı, yaşanabilir kentlerin kurularak yaşatılmasının ancak ilgili kuruluşların, meslek odalarının, demokratik toplum örgütlerinin karar alma süreçlerine katılması ile mümkün olacağını ifade eden Yıldırım, konum ve mekânsal bilgi üreten harita mühendislerinin; tarımsal toprakların parçalanarak yok edilmesine, yaşam alanlarının ranta dönüştürülmesine yönelik plan ve imar uygulamalarına karşı çıkmasının mühendislik görevi olduğunun altını çizdi. Yıldırım, "Nedeni ne olursa olsun insanların öldürülmediği, doğanın tahrip edilmediği, çevrenin geleceğimiz için korunduğu, demokrasinin derinleştirilerek evrensel hukukun hâkim kılındığı, özgürlüklerin daha da genişletildiği, barışın egemen olduğu bir yaşam için 13. Yaz Eğitim Kampımızın ana rengi Mavi, ana konusu da Mücadeledir. Ülkemizin değişik üniversitelerinden katılan öğrencilerin, hoşgörü içerisinde dostluğu, dayanışmayı ve paylaşmayı öne çıkardıkları, başarılı bir kamp dönemi geçirmelerini temenni ediyoruz" dedi.

Sonrasında söz alan HKMO Genel Merkez 2. Başkanı Harun Reşit Sever, gerçekleştirilen Yaz Eğitim Kamplarının temel amacının; gençler ile mesleki demokratik kitle örgütlerinden biri olan TMMOB ve bağlı Odaların, toplumdan, emekten, bilimden yana yaptığı çalışmalar sonucu oluşan birikimlerini paylaşmak, tartışmak ve sorgulamak olduğunun altını çizdi. Tüm katılımcı ve konukların güzel bir kamp geçirmelerini diledi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ise konuşmasında, 5000 yıldır tarihe tanıklık etmiş, medeniyetlerin en önemli beşiği konumundaki Foça’da, geriye dönüp bakıldığında 5. kez Yaz Eğitim Kampı'nın burada gerçekleşiyor olmasının çok anlamlı ve çok önemli olduğunu vurguladı. Bu konudaki memnuniyetini dile getirdi. Foça’nın önemli artılarından birinin de Kaymakam Niyazi Ulugölge’nin Foça’ya kattığı değerler olduğunu belirtti.

Kaymakam Niyazi Ulugölge de, gerçekleştirilen yaz eğitim kamplarında mesleğin gereklerinin, henüz öğrenci iken tecrübe edilmesinin çok önemli bir fırsat olduğunu önemle vurguladı. Kendisi dâhil pek çok kimsenin, öğrencilik döneminde sadece kitaplardan okuduğu ansiklopedik bilgi ile donatıldığını, mesleğin işleyişine dair pratik bilgiyi ancak mesleğe başlayınca öğrenebildiğini söyledi. Ayrıca gelecekte birer Harita Mühendisi olacak öğrencilerden, mesleklerini icra ederken her türlü ihmalkârlıktan uzak durmaları ve dürüst olmaları ricasında bulundu. Mesleğini iyi yapmak isteyen bir kimsenin bunu ancak yaptığı işi severek yapabileceğini ayrıca çağın gereği olan bilgi ve teknolojiyi mesleği için kullanarak kendisini öne çıkarabileceğini ifade etti. Kamp için Foça’yı tercih etmelerinden dolayı yöneticilere teşekkürlerini ilettikten sonra tüm katılımcıların iyi bir kamp geçirmesi dileğinde bulundu.

Son olarak kampın oluşma sebebi olan öğrenciler adına söz alan HKMO Öğrenci Birliği üyesi Özgür Yanıt Kaya ise kampın temasının “Mücadele” olduğunun altını çizerek, aslında herkesin kafasında yorduğu, sorun olarak gördüğü konuların tek çıkış yolunun mücadele olduğunu belirtti. Teoman Öztürk’ten gelen mücadele anlayışını, öğrenci birliği adına diğer dönemlere de taşıma konusunda en önemli aracın beraber düzenlenen etkinlikler olduğunu vurguladı.

Toplu çekilen fotoğrafın ardından açılış konuşmaları sona erdi. Bu yılki etkinlik programında “Mücadele” teması altında işlenecek “Örgütümüz İçin Mücadele”, “Spor Sanat ve Medyada Mücadele”, “Oda Tarihinden Mücadele”, “Doğa ve Çevre İçin Mücadele”, “Eğitim ve Yaşamda Mücadele”, “Siyasette Mücadele”, “Haklarımız İçin Mücadele”, “Öğrenci Forumu” oturumları ile Soma ziyareti yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.