Hasan Celal Güzel’e Ege Efe Kültür Derneği’nden Suç Duyurusu

Hasan Celal Güzel’e Ege Efe Kültür Derneği’nden Suç Duyurusu

Siyasetçi, köşe yazarı Hasan Celal Güzel’in katıldığı bir televizyon programında sarfettiği, “Atçalı Kel Mehmet Efe, PKK’dan farklı değildir” sözleri, Ege Efe Kültür Derneği tarafından yargıya taşındı.

- Siyasetçi, köşe yazarı Hasan Celal Güzel’in katıldığı bir televizyon programında sarfettiği, “Atçalı Kel Mehmet Efe, PKK’dan farklı değildir” sözleri, Ege Efe Kültür Derneği tarafından yargıya taşındı. İfadeyi kasıtlı ve provokatif bulduklarını belirten Ege Efe Kültür Derneği Başkanı Cem Çelik, İzmir Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında Güzel hakkında, ‘Türk Ceza Kanunu (TCK)’nun 130. maddesi gereğince ‘Kişinin hatırasına alenen hakaret’ suçundan savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Güzel, 14 Mart 2013 tarihinde katıldığı bir televizyon programında “Atçalı Kel Mehmet Efe, PKK’dan farklı değildir” demişti. Bu sözler üzerine Ege Efe Kültür Derneği Başkanı Cem Çelik, İzmir Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Güzel’in sözlerini toplumu rencide eder nitelikte bulduklarını belirten Çelik, efelerin adaletin timsali olduğunu belirterek; “ Türk kültürünün içinden yeşermiş Efe Kültürü sosyal adaletsizliğe gösterdiği tepkileri bayrağına, ve vatanına yönelik saldırılarda da göstermiştir. Efeler adaletin timsali olmuştur” dedi.

Efe kültürünün kurucusu Atçalı Kel Mehmet Efe ile terör örgütü üyelerinin aynı kefede tutulmaması gerektiğini dile getiren Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Efe kültürü, milli kurtuluşçuluğun kurucularıdır. Efe topraklarında kimse Maraş, Çorum, Sivas katliamı örgütleyemeyeceği gibi bayrağa, vatana da dil uzatamaz. Bu topraklar sahipsiz değildir.”

HASAN CELAL GÜZEL’E EGE EFE KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN SUÇ DUYURUSU

HASAN CELAL GÜZEL’E EGE EFE KÜLTÜR DERNEĞİ’NDEN SUÇ DUYURUSU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.