Haşmet Aysan İttifak Planı Çökünce Kimi Hedef Aldı?

Haşmet Aysan İttifak Planı Çökünce Kimi Hedef Aldı?

CHP'den sonra MHP ve AK Parti'yi karıştıran Haşmet Aysan, Büyükşehir Meclisi'nde istediğini alamayınca hedefine AK Parti İl Başkanı Sadık Atay'ı koydu

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Kuşkusuz son dönemde Aydın siyasetinin en dikkat çeken ismi Haldun Haşmet Aysan. Seçim boyunca kiminle, neden ve nasıl hareket ettiği anlaşılamayan Aysan, Aydın Büyükşehir Meclisi'nin ilk toplantısı öncesinde ve sırasında yaşananlarında baş aktörü oldu. Yapılamayan meclis sonrası tutanak tutulurken her iki gruba da emirler yağdıran Aysan, meclis toplantısında istediği ittifak bozulunca çılgına döndü.

KURDUĞU OYUN BOZULDU

AK Parti içinde uzlaşmacı tavır izlemek ve hizmete odaklanmak isteyen birçok başkan ve meclis üyesi olmasına rağmen Aysan meclis aritmetiğine güvenerek ve Mehmet Erdem ile Ali Uzunırmak arasında mekik diplomasisi izleyerek iki grubu Büyükşehir Meclisi'nde  bir arada olmaya zorladı. Ancak  Aysan'ın bu kriz çıkarma isteği ile kurmaya kalktığı ittifak daha ilk toplantıda  bazı meclis üyelerinin sağduyulu tavırları nedeniyle bozuldu.

AK PARTİ TERK ETMEYİNCE ÇOK SİNİRLENDİ

Özlem Çerçioğlu'nun her istediği sonuç Meclis'te çıkmaya başlayınca Aysan her iki gurubu da meclisi terk etmeye zorladı. MHP grubunun Aysan'ın isteğiyle Büyükşehir Meclisini terk etmesi sonrası AK Partililerin son derece uyum içinde CHP grubuyla beraber Büyükşehir, ASKİ ve  Efeler Belediyesi bütçelerini kabul etmesi, Aydın'a hizmet bekleyenleri çok mutlu etti.  Bu gelişmeler en çok Haşmet Aysan'ı sinirlendirdi.

FACEBOOK ÜZERİNDEN SAVAŞ AÇTI

Ancak Aysan sinirlenmekle kalmadı, Aydın lehine olan bu gelişme için özverili davranmaya çalışan AK Parti İl Başkanı Sadık Atay ve Av. Mehmet Aydemir'i hedef alarak faaliyete geçti. Aysan, Facebook adresinde son dönemde bu durumla ilgili paylaşımlarda bulunuyor. İşte Aysan'ın son paylaşımlarından biri:

İŞTE HAŞMET AYSAN'IN O SÖZLERİ:

"OTURDUKLARI KOLTUKLARA VE MENSUBU OLDUKLARI SİYASİ MİSYONA HİÇ BİR KATKISI OLMAYAN SADECE BUNDAN BESLENEN VE GÜÇ ELDE EDENLERİN DİKKATİNE...

Aydın büyükşehir belediye meclisteki azınlığını çoğunluğa çevirmek için 14 nisan 2014 günü yapılması gereken ilk meclis toplantısını zaman kazanmak ve adam transfer etmek için yapmayan ve muhalefetin meclise girişini engellemek için belediye meclis salonu kapılarını kilitleyen hatta özel güvenlik güçleri ile dışarı çıkarma cüretini gösteren bir siyasi zihniyetin 16 nisan 2014 tarihindeki toplantısını bütün ikazlara rağmen koşa koşa giderek katılan ve en azından gündemdeki başkanlık divanı seçiminden sonra meclis dışına çıkmaları gerekirken içerde kalarak kendi ayağına kurşun sıkanların siyasette söz söyleme ve ağlama hakkı yoktur. Yanlarında danışman diye taşıdıkları mevzuat yorumlamaktan aciz 25 yaşındaki tecrübesizlerin ağzına bakarak meclis salonunda kalıp kendine kapıyı gösteren siyasi zihniyetin gündeme getirdiği kadroların ve bütçenin çıkarılmasına destek olanlara tavsiyem aşağıdaki yargı kararını okuyun."

SADIK ATAY'I SUÇLADI

Sadık Atay,"CHP'lilerin teklif ve tehditlerine boyun eğmedik" şeklindeki basın açıklamasının basın küpürünü yayınlayan Haşmet Aysan, paylaşımdaki sözlerden yola çıkıp ilginç suçlamalarda da bulundu:

"BOYUN EĞMEDİNİZ AMA OYUNA GELDİNİZ. PAZARTESİ İÇERİ SOKULMADIĞINIZ MECLİSTE ÇARŞAMBA GÜNÜ BAŞKANLIK DİVANI SEÇİMLERİ SONRASI İÇERDE KALMAKLA 1 SAATTE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ,ASKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ VE EFELER BELEDİYESİNİN BÜTÇELERİNE VE KADRO İHDASLARININ GEÇMESİNE FIRSAT VERDİNİZ. BÜTÜN BUNLAR NEYİN KARŞILIĞINDA OLDU BİR DE ONU ANLATSANIZ DA HERKEZ BİLSE."

AYSAN'A MHP'DEN SONRA AK PARTİ'DE DE TEPKİ VAR

Önce CHP'yi karıştırdığı iddia edilen sonrasında Ali Uzunırmak ile yakınlaşması MHP içinde ciddi eleştirilere neden olan Aysan'ın şimdi de AK parti içinde çalkantılar yaratması tabanın tepkisini çekiyor. Son olarak Atay'a böyle yüklenmesi AK Parti içinde ciddi çatlak yaratacak gibi.

hasmet-aysan-(1).jpg

hasmet-aysan-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum