Haşmet Aysan MHP’yi Karıştırdı

Haşmet Aysan MHP’yi Karıştırdı

Son günlerin olay adamı Haşmet Aysan MHP’yi karıştırdı. İl yöneticilerinin alınmadığı toplantıya Haşmet Aysan başkanlık edince il binasında tartışma yaşandı.

AYDIN 24 HABER ÖZEL

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi ile Efeler Belediye Meclis AK Parti ve MHP parti gruplarına taktikler veren ve Efeler’de AK Parti ve MHP’lilerin Büyükşehir’de ise sadece MHP’lilerin meclis toplantısını terk etmesindeki en önemli isim İsmet Sezgin’in eski danışmanı Haşmet Aysan, MHP Aydın il teşkilatını karıştırdı. 

SKANDAL YAŞANDI İL YÖNETİCİLERİ TOPLANTIYA ALINMADI

14 Nisan Pazartesi günü çoğunluğun sağlanamadığı gerekçesi ile yapılamayan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ilk meclis toplantısı öncesi bir toplantı düzenlendi. İl yöneticilerinin alınmadığı toplantıya MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP’li belediye başkanları, büyükşehir belediye meclis üyeleri katılırken, toplantıya Haşmet Aysan başkanlık etti. Aydın 24 Haber’in 15 Nisan Salı günü okurlarına duyurduğu “Aydın’da CHP’ye Karşı AK Parti-MHP İttifakı” haberinin detayları bu toplantıda kararlaştırıldı.

MHP’LİLER HAŞMET AYSAN BAŞKANLIĞINDA İKİNCİ KEZ TOPLANDI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çoğunluk sağlanamadığı gerekçesi ile 16 Nisan Çarşamba gününe ertelenen Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin meclis toplantısı öncesi MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP’li belediye başkanları, büyükşehir belediye meclis üyeleri bir toplantı daha gerçekleştirdi. MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse bir skandala daha imza atarak bu toplantıya da il yöneticileri almadı. Toplantıya yine Haşmet Aysan başkanlık etti.

“ALİ UZUNIRMAK İSTEDİ”

Haşmet Aysan’ın başkanlık ettiği toplantının il yöneticilerinden saklanması MHP yöneticileri arasında tartışmalara neden oldu. Pazartesi günkü toplantı detaylarının basına sızmasını sorgulayan il Başkanı Fevzi Köse’ye, “Toplantıya hiçbir il yöneticisi alınmadı, o halde bunu Haşmet Aysan sızdırmıştır” denildi. Bazı il yöneticileri ise Haşmet Aysan’ın hangi sıfatla toplantıya başkanlık ettiğini sordu. Köse ise, Haşmet Aysan’ın Ali Uzunırmak isteğiyle toplantıya katıldığını söyledi. Köse, “Seçim öncesi Haşmet Bey Özlem Çerçioğlu ile birlikte çalıştı. Çerçioğlu ile ilgili bazı belgeleri Ali Uzunırmak’a verdi, bize yardımcı oldu” diyerek Haşmet Aysan’ı savundu.

KAVGA BÜYÜMEDEN ÖNLENDİ

Bu arada MHP Aydın İl Başkan yardımcıları Müfit Kır ile Mustafa Battal arasında sert tartışma yaşandı. Battal, Müfit Kır’ın üzerine yürüdü. Tartışma araya giren partililer tarafından büyümeden önlendi.

Bilindiği gibi meclis toplantısı sırasında Haşmet Aysan’ın sık sık MHP meclis grubundan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale ile Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın oturduğu yere gelerek taktik verdi. MHP meclis grubu bu gelişme üzerine meclisi terk etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum