Hastalar normal doğum için teşvik ediliyor

Hastalar normal doğum için teşvik ediliyor

Son yıllarda artan sezaryen doğum oranlarına karşın, hekimlerin büyük bir kısmı anne adaylarının normal doğum tercih etmesinden yana telkinde bulunurken, Koru Hastaneleri, Yüksek İhtisas Üniversitesi...

Son yıllarda artan sezaryen doğum oranlarına karşın, hekimlerin büyük bir kısmı anne adaylarının normal doğum tercih etmesinden yana telkinde bulunurken, Koru Hastaneleri, Yüksek İhtisas Üniversitesi ve Doğasında Doğum Derneği dijital bir kampanya başlatarak anne sütü ve normal doğumun önemine dikkati çekiyor.

Dijital kampanyanın koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ali Özön ve Prof. Dr. Aydan Biri, emzirme ve normal doğuma farkındalık oluşturmak için başlattıkları projelerini basına tanıttı.Yoğun katılım ve ilgi ile karşılanan kampanya sivil toplum örgütleri ve kuruluşlardan da önemli destekler almaya başladı.

Kampanyanın amacı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Aydan Biri, anne normal doğum sonrası kısa sürede günlük aktivitelerine başlayabildiğini bebeğinin bakımını kendisi yapabildiğini ve bebeğini daha kolay emzirebildiğini belitti. Prof Dr. Biri, "Annenin normal doğumda hastanede kalış süreci daha kısa oluyor. Doğum sonrası salgılanan hormonlar sayesinde anne sütü daha hızlı geliyor, anne bebek bağlanması hızlı oluyor, doğum sonrası anne kilolarını kolay veriyor, günlük hayatına kısa süre içerisinde dönebiliyor. Doğum sonrası kanama ve enfeksiyon riski sezeryana oranla çok daha düşük. Normal doğan bebeklerin bağışıklıkları daha güçlü oluyor, allerjik hastalıklara daha az yakalanıyorlar. Doğum sonrası solunum güçlüğü daha az görülüyor. Emme güçleri daha fazla oluyor, anneye daha kolay bağlanıyorlar ve güven duygusunun temelleri daha ilk günlerden atılmış oluyor"dedi.

Hayata en iyi başlangıç ise anne sütüyle gerçekleştiğini ifade eden Kadın doğum Uzman Prof Dr Aydan Biri doğumdan sonra ilk yarım -bir saat içinde emzirmeye başlamak ve sürdürmenin çok önemli olduğunu bildirdi. Anne sütünün, bebeklerin sağlıklı büyüme ve gelişmelerine katkı sağlamanın yanında, aile ve ülkeye sosyal ve ekonomik getirilerinin de olduğunu belirten Biri, "Anne sütü ideal ve vazgeçilmez besin kaynağı. Anne sütünün eşiti ve benzeri yok. Bireylerin doğumlarından itibaren sağlıklı olabilmelerinde anne sütünün önemi herkes tarafından kabul ediliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.