Hatalı Parklar Yayalara Zor Anlar Yaşatıyor

Hatalı Parklar Yayalara Zor Anlar Yaşatıyor

Aydın’da sokak aralarına çift sıralı park yapılması nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.Efeler’de bulunan Cuma Mahallesinin park sorunu bitmek tükenmek bilmiyor. Mahallede sağlı sollu park nedeniy...

Aydın’da sokak aralarına çift sıralı park yapılması nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Efeler’de bulunan Cuma Mahallesinin park sorunu bitmek tükenmek bilmiyor. Mahallede sağlı sollu park nedeniyle çift şeritli yollar tek şerit olarak kullanılmak zorunda kalınıyor.

Mahallede yaşayan ve esnaf olan vatandaşlar muhtara ve belediyeye şikâyette bulundu. Bu durumu değerlendirmek için mahalleli ile görüşen Cuma Mahallesi Muhtarı Nafiz Çamoğlu;“ Mahallemizde bulunan yoğun şekilde çift sıralı park var. Polis arkadaşlar bu parklanmanın fotoğraflarını çekerek Vali yardımcıları aracılığı ile Efeler Belediyesine dilekçe verildi. Ben muhtar olarak üzerime düşeni yapıyorum. Bana da çok sayıda şikayet geliyor ve bende bunları değerlendirmek zorundayım” diye belirtti.

Mahallede otopark olmaması nedeniyle yol kenarlarına sağlı sollu park edilen araçlar için mahalleli, esnaf ve güzergâhı kullanan otobüs şoförleri çözüm bekliyor. Köşelere park edilen araçlar nedeniyle birçok kaza olduğunu aktaran mahalle esnafı Sedat Gümüştaş, "Bizim mahallemizde bitip tükenmeyen tek sorun park sorunudur. Bizi bunu yetkililere bildirdik ve bir türlü sonuç alamadık. Bunun bir yaptırımı olmalıdır. Belediye benden dükkânın ön tarafını kullanıyor diye kira alıyor ama benim kapımın önü kapalı. Yan tarafımız da otopark var oraya giden yok” dedi.

Sürekli Kaza Oluyor

Köşelere park etme sorunu nedeniyle aynı yerde birçok kazalar olduğunu söyleyen Gümüştaş; “204 sokak belediye otobüslerinin güzergâhı ve çift yönlü parklar nedeniyle otobüs dönüş yapamıyor. Polise ihbar etmek zorunda kalıyoruz. Polis ’dönüşlerde 5 metre boşluk olmalı diyor’ ama polis gidince tekrar park yapıyorlar. Sokakta bulunan levhalar görünmeyecek derecede ve ağaçların arasında kalmış. Ters yön olduğunu bilmeden ters yöne girenler var. 213 Sokak ve Ortamahalle Caddesinde bu yüzden sürekli kaza oluyor” diye konuştu.

"Birilerinin Ölmesi Mi Lazım"

Mahallede yoğun şekilde bulunan çift yönlü parklar nedeni ile itfaiye ve ambulansların zorluk çektiğine de dikkat çeken esnaflar, “ Vatandaşımız o kadar abartmış ki kaldırımın giriş ve çıkışlarına da park ediyorlar. Cuma mahallesinde kaldırım diye bir şey yok. Engelli bir kardeşimiz olsa ne kaldırımı kullanmaz. Kullansa da kaldırımın inişi yok çıkışı yok. Önünü araçlar kapatmış. Bunlara bir çözüm getirilmelidir. Gerekli dilekçeyi de belediyeye sunduk. Buraların denetlenmesi gerekiyor. Buraya çözüm bulmak için illaki birilerinin ölmesi mi lazım” diye aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.