Hava Değişikliği Aydınlıları Hastanelik Etti

Hava Değişikliği Aydınlıları Hastanelik Etti

Yaz mevsiminden sonbahara giriş ile birlikte değişen havalar Aydın’da vatandaşları hastanelik etti.

Yaz mevsiminden sonbahara giriş ile birlikte değişen havalar Aydın’da vatandaşları hastanelik etti. Özellikle grip nedeniyle Aydın’da hastanelerde yoğunluk yaşanırken, uzmanlar okulların açılmasının da etkisi ile özellikle çocukların hava değişimi ve virüslerden daha çok etkilendiğini belirtti.

Soğuk algınlığı isminin aksine direk soğuk havayla ilişkili olmadığını belirten Aydın Liva Hastanesi hekimlerinden Dahiliye Uzmanı Abdullah Açıkgöz, “Havaların soğuması ile kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirilmesi, okulların açılması, stresin artması, burun mukozasının soğuması ile virüslerin yaşama alanının artması gibi faktörler nedeniyle virüsler daha kolay bulaşır, bağışıklık sistemimizi etkiliyor. Bu dönemde hijyene çok önem vermeliyiz” dedi.

Her bireyin bağışıklık sistemi farklı güçte olduğu için herkeste aynı belirtiler gözükmediğini hastalıklardan korunmak için doğal beslenmenin şary olduğunu ifade eden Açıkgöz, “Erişkinlerin yaklaşık yüzde 25’inde belirti olmayabilirken, çocuklarda ateş ön planda olur, yaşlılar da ise sekonder bakteriyel enfeksiyon riski daha fazla olur. Soğuk algınlığı mevcutken özellikle çocuklarla bakteriyel ikincil enfeksiyonun eklenmesi ile grip, orta kulak iltihabı, boğaz enfeksiyonu eklenir. Bağışıklık sistemi zayıf bireyler ve yaşlılarda ise daha çok akut bronşit, zatürre, akut bakteriyel sinüzit ve eğer daha da ilerlerse menenjit gibi hastalıkların eklenme riski oluşur. “ dedi.

“Sıcaklık farkı arttıkça hastalıklar da artıyor”

Değişken havası nedeniyle özellikle Aydın’da insanların daha çok sıkıntı yaşadığını belirten Aydın Liva Hastanesi Dahiliye Uzmanı Abdullah Açıkgöz, “Aydın’da gece ya da sabahki hava sıcaklığı ile öğlen saatleri arasındaki hava sıcaklığı yaklaşık 10 derece fark ediyor. Bu da insanların kendisini korumasında sıkıntıya neden oluyor. Aydın’da yaşayanların özellikle bu dönemde kıyafet seçimine dikkat etmelerini ve doğal beslenmelerini öneriyoruz” dedi.

Sonbahar mevsimine girilmesi ile birlikte Aydın’da grip vakaları nedeniyle hastanelerde oluşan yoğunluk dikkat çekerken, özellikle yaşlı ve çocuklar ile direnci zayıf kişilerin Aydın havasına daha çok yenik düştüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.