Hava Kuvvetleri’nin Kuruluş Yıl Dönümü

Hava Kuvvetleri’nin Kuruluş Yıl Dönümü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Hava Kuvvetlerimiz, bu nitelikleri ile gerek ülke sınırları içerisinde, gerekse ülke sınırlarımızı aşan birçok bölgede barışı koruma harekâtından insani yar...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "Hava Kuvvetlerimiz, bu nitelikleri ile gerek ülke sınırları içerisinde, gerekse ülke sınırlarımızı aşan birçok bölgede barışı koruma harekâtından insani yardım harekâtına kadar çok geniş bir yelpazede faaliyetler icra ederek ülkemizin uluslararası alanda da gururu olmaya devam etmektedir" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Hava Kuvvetleri’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Hava Kuvvetlerimizin değerli mensupları, Yarbay Süreyya Bey öncülüğünde 1 Haziran 1911 tarihinde kurulan ve ilk Türk pilotu Yüzbaşı Mehmet Fesa Evrensev’in 26 Nisan 1912 tarihinde İstanbul semalarında gerçekleştirdiği uçuş ile fiilî olarak göreve başlayan, tarihi boyunca askerî havacılık alanındaki gelişme ve başarıları ile göğsümüzü kabartan Türk Hava Kuvvetleri’nin 105’inci yıl dönümünü kutlamanın haklı sevinç ve onurunu yaşıyoruz. Türk Hava Kuvvetleri, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’İstikbal göklerdedir. Göklerini koruyamayan uluslar, yarınlarından asla emin olamazlar’ sözleri ışığında göklerdeki vatanımızın çelik kanatlı muhafızı olarak bir asrı aşkın süredir, sürekli yükselen bir ivmeyle çalışmalarını sürdürmektedir. Hava Kuvvetlerimiz sahip olduğu ileri teknoloji ürünü silah sistemleri, gelişmiş aviyonik sistemlere sahip uçakları, uzaktan ve hassas angajman kabiliyetli mühimmatları, üstün manevra kabiliyeti, zamana duyarlı hedeflere ani reaksiyonu, havadan ihbar ve kontrol sistemi uçakları, A-400M nakliye ve kargo uçakları, ulusal savunma sanayinden aldığı gücü ve üstün nitelikli profesyonel personeli ile dünyanın sayılı Hava Kuvvetleri arasında hak ettiği yeri almıştır" ifadelerini kullandı.

Akar, "Hava Kuvvetlerimiz, genişleyen muharebe sahasının harekât ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yürüttüğü modernizasyon çalışmalarının sonucunda ulaştığı seviye itibariyle ulusal çıkarlarımızın gerektirdiği her yerde kesintisiz olarak müstakil, müşterek ve birleşik harekât icra ederek, her türlü tehdide karşı bölgesinde caydırıcılığı sağlayabilecek imkân ve kabiliyetle daima harbe hazır durumdadır. Hava Kuvvetlerimiz, bu nitelikleri ile gerek ülke sınırları içerisinde, gerekse ülke sınırlarımızı aşan birçok bölgede barışı koruma harekâtından insani yardım harekâtına kadar çok geniş bir yelpazede faaliyetler icra ederek ülkemizin uluslararası alanda da gururu olmaya devam etmektedir. Bu çerçevede özellikle son dönemde terörle mücadele harekâtı kapsamında diğer kuvvetlerimizle koordineli olarak gerek yurt içinde, gerek yurt dışında gerçekleştirilen hava harekâtlarında önemli başarılar elde eden ve bu uğurda 7 gün 24 saat esasıyla ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde çalışan Hava Kuvvetlerimizin kahraman ve fedakâr personeline içtenlikle teşekkür ediyorum" dedi.

Akar, mesajında şunları kaydetti:

"Harekât alanına yeni bir boyut olarak dâhil olan uzaya yönelik yürüttüğü çalışmalarla ’göklerin en mükemmeli olma’ hedefine doğru hızla ilerleyen Hava Kuvvetlerimizin gelecekte de göğsümüzü kabartacak başarılar elde edeceğine ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin etkinlik, caydırıcılık ve saygınlığına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bu kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bayraklaşan vatan topraklarının bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği uğrunda canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum. Başta Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal olmak üzere özverili ve gayretli çalışmalarıyla Hava Kuvvetlerimizin başarısının daha üst seviyelere taşınması için emek veren emekli ve muvazzaf değerli personelini ve onlara destek veren kıymetli aile fertlerini en içten duygularımla kutluyor, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.