Hava sıcaklıkları hafta sonu artacak

Hava sıcaklıkları hafta sonu artacak

Hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar artması beklenen Ege Bölgesi’nde, önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağı bildirildi.Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden...

Hava sıcaklıkları hafta sonuna kadar artması beklenen Ege Bölgesi’nde, önümüzdeki haftadan itibaren sıcaklıkların hissedilir derecede azalacağı bildirildi.

Halen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, hafta sonu kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte daha da artacağı; ancak soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Pazar günü öğleden sonra başlayarak hissedilir şekilde 6 ila 10 derece azalacağı ve önümüzdeki hafta mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bu gece yarısından başlayarak Cumartesi ve Pazar günü öğleden sonraya kadar Ege Bölgesinde güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın Pazar günü öğle saatlerinde itibaren rüzgarın karayele dönmesiyle birlikte etkisini kaybedeceği bekleniyor. Yarın Kıyı Ege’nin, akşam saatlerinden itibaren batı bölgelerinin yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Bölge geneli yağışlı geçeceği, yağışların yağmur ve sağanak, Çanakkale, Manisa ilinin batı kesimleri, İzmir ve Aydın çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde kuvvetli olması bekleniyor.

Pazartesi günü Bölge geneli yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Salı günü Balıkesir ilinin iç ve kuzey kesimleri ile Manisa’nın doğu kesimlerinin aralık yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Çarşamba günü Balıkesir ili ve Çanakkale’nin doğu ilçeleri (Biga, Çan ve Yenice) yağışlı geçecek. Yağışlar gündüz yağmur gece saatlerinde yüksek kesimlerde karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hafta sonu beklenen kuvvetli güneyli rüzgarlar, Pazar günü kuzeybatı kesimlerde beklenen kuvvetli yağışlar ile önümüzdeki hafta etkili olması beklenen soğuk hava dalgasının oluşturabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, meteorolojik uyarı ve raporların dikkatle takip edilmesi önem arz ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.