‘Hayaller, Başbakan Erdoğan İle Gerçek Oldu’

‘Hayaller, Başbakan Erdoğan İle Gerçek Oldu’

AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı İhsan Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 141 yıllık hayal olan Çine barajının yapımını gerçekleştirilmesini sağlayarak hayalleri gerçekleştiren lider olduğunu söyledi.

Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı adaylığı seçim kampanyası kapsamında 6 Ağustos'ta Aydın'da olacağını düzenlenecek mitingde halka sesleneceğini belirtti.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'ı "Efeler şehri ve Demokrasi kahramanı merhum Menderes'in şehri" diye tarif ettiğini hatırlatan Şener, bu sevgiyle Ulaştırma, haberleşme, Eğitim, Sağlık, Adalet, Orman ve Su işleri, Enerji, Çevre, Toki, Tarım ve Hayvancılık, Spor, Turizm, Vakıflar, Teknoloji, Köydes, Spor, Üniversite ve bir çok alanda 11 Milyar liranın üzerinde yatırım ve desteğin 12 yılda gerçekleştirildiğini hatırlattı.

141 YILLIK HAYAL GERÇEK OLDU

141 yıl hayal edilen ancak başarılamayan Çine barajının Başbakan Erdoğan'ın desteği ile tamamlandığını hatırlatan Şener, "Sultan Abdülaziz döneminde başlayıp, 5 padişah ve 59 hükümetin isteyip de bitiremediği Çine barajı hayata geçirildi.  141 yıldır hayal edilen bir projeydi. Rahmetli Adnan Menderes, o Çine Çayı ne zalim bir  çaydır, bir türlü kontrol altına alınamadı demişti. Mendes göremedi ancak141 yıllık hayal gerçekleşti. Çine Adnan Menderes Barajı kendi sınıfında Avrupa’da birinci, dünyanın 5. en yüksek barajı. Çine Barajı hem topraklara bereket getiriyor, hem arazileri taşkından koruyor, hem de yılda 118 milyon kilowaat saat elektrik üretiyor. Hayaller, Başbakanımız Erdoğan ile gerçeğe dönüşüyor."

İZMİR-ANTALYA ARASI 4 SAAT 15 DAKİKA OLACAK

Aydın'ın projede yer aldığı İzmir-Antalya otoyol projesiyle yolların daha da kısalacağını ifade eden Şener, "Yapılan yollar ile ulaşım çile olmaktan çıktı. Aydın-Denizli otoyol projesi çalışmaları sürüyor. Denizli-Burdur ve Burdur-Antalya otoyollarının ön projelendirme çalışmaları devam ediyor. Proje tamamlandığında İzmir-Antalya arası 4 saat 15 dakika olacak. Ayrıca Aydın'ı diğer illere, ilçelere bağlayan karayolu ağı 761 kilometreye ulaştı. Aydın'da 2002 yılına kadar 116 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları arasında 225 kilometre bölünmüş yol yapılarak toplam bölünmüş yol mesafesi 341 kilometreye çıkarıldı."

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİ SAYISI 4 KAT ARTTI

Ortaöğretim ve Üniversite alanında yapılan yatırımlar ile ilgili bilgi veren Şener, "Adnan Menderes Üniversitesine 12 yılda 5 fakülte, 4 meslek yüksekokulu, 2 yüksekokul kazandırarak 2002 yılında 8 bin olan öğrenci sayısı 33 bine ulaştı. Orta öğretimde Aydın'a yapılan bin 803 yeni derslik ile ortaöğretimde kalabalık sınıflardan çocuklarımızın kurtararak, teknoloji ile tanışmaları sağlandı. Çeştepe’de 208 derslikli, içinde spor salonları, yüzme havuzu, kütüphaneleri, konferans salonları, bilim merkezi, kreş ve anaokulu olan bir eğitim kampusu yapılacak. Öğrenci kardeşlerimizin daha iyi imkanlarda yaşaması için 2002 yılına kadar yapılmış olan bin 422 yatak kapasitesini 12 yılda yeni yapılan yurtlar ile 4 bin 218'e çıkartıldı. Koğuş sistemi yerine 1,2,3 kişilik odalarda sağlıklı yaşam imkanı sağlandı."

ÇİFTÇİ'YE DESTEK KATLANARAK SÜRÜYOR

Tarım ve sulama alanlarında yapılan yatırım ve destekler ile çiftçilerin daha bereketli üretim yaptıklarına dikkat çeken Şener, "2002 yılında üreticilerimize ödenen toplam prim desteği sadece 45 Milyon lira iken 2013'te ise 6 kat artarak 257 Milyon liraya yükseldi. 12 yılda Aydınlı üreticiye toplam 1,6 Milyar lira prim desteği ödendi. 12 yılda Aydın'lı çiftçiye hayvancılık desteğini ise 39 kat arttı. 2002 yılına kadar 2,2 Milyon lira destek verilirken bu rakam AK Parti hükümeti döneminde ise 86 Milyon liraya yükseldi.Tarım'ın her alanında üreticilerimizi destekledik, koruduk. Son 12 yılda inşa edilen sulama projeleriyle Aydın’da 413 bin dönüm tarım arazisi sulamaya açıldı. İkizdere Barajı’yla Aydın ve 29 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacını karşılandı. Gökbel Barajı’nın inşası sürüyor, Gökbel Barajı ile sulama ihtiyacının karşılanmasının yanında yılda 24,5 milyon kilowaat saat enerji üretilecek. Nazilli ve çevresindeki yerleşim yerlerine içme, kullanma ve sanayi suyu temin etmek için Karacasu Barajı inşa edildi."

AYDIN'A YENİ HASTANE YAPILIYOR

Sağlık alanında vatandaşın ilaç kuyruklarından, hastanelerde rehin kalmak artık kurtulduğunu söyleyen Şener, "Aydın'a 12 yılda yapılan onlarca hastane ve sağlık merkezi ile bin 871 olan yatak kapasitesi 2 bin 650'ye çıkartılarak, koğuş sistemi yerine 1,2,3,4 kişilik odalar'da otel konforunda milletimizin hizmet alması sağlandı. Hastaneler son teknoloji ile donatıldı. MR cihazı hiç yokken 12 yılda 13 adet cihaza kavuştu. Artık Aydın'da hasta sevki olmuyor. Ayrıca Aydın’a bir genel hastane, bir de fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinden oluşan 750 yataklı bir şehir hastanesi kurulması için çalışmalar sürüyor."

AYDIN'A HER ALANDA YATIRIM

Aydın'a her alanda yatırımların yapıldığını bildiren Şener, "Aydın'da turizme yapılan katkılar ile 2003 yılında 680 bin turist konaklarken bugün bu rakam 2'ye katlayarak 1 milyon 200 bin kişiye ulaştı. Ayrıca Milet Arkeoloji Müzesi ve Aydın Arkeoloji Müzesi ile Aydın'da ki tarih sergileniyor. Aydın'a 12 yılda yapılan modern spor tesisleriyle 2002 yılında 5 bin 900 olan sporcu sayısı 32 bine yükseldi. Aydın'a Toki tarafından bin 346 konut, 1 lise, 2 ilköğretim okulu, 2 hastane, 1 cami, 3 ticaret merkezi, 1 pansiyon, 1 toplum merkezi kazandırıldı. Köydes kapsamında köylerimizin 636 kilometrelik yolu asfalt, 263 kilometresi stabilize, 242 bin metrekaresi ise parke ile kaplandı, 539 köyün içme suyu sorunu ortadan kalktı.2007 yılında Aydın doğalgaz ile tanıştı. Sosyal yardım programı çerçevesinde ise çocuklarımızın okuması için 16 bin 110 kişiye eğitim yardımı, eşi vefat eden sosyal güvencesi olmayan 6 bin 430 kadına maaş,  yoksul 84 bin 702 vatandaşımıza sağlık güvencesi sağlandı. 24 bin 163 yaşlı ve engelli vatandaşımıza ise evde bakım maaşları bağlandı."

HAYALLER GERÇEK OLDU

Hayaller Başbakan Erdoğan ile gerçeğe dönüştü diyen Şener, "Türkiye'nin yıllardır her konuda ihmal edilmişliğine Başbakanımız çare oldu. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, 12 yılda yapılan hizmetler konuşuluyor. Cumhuriyet tarihinde ve öncesinde hayal edilen her proje 12 yılda gerçekleşti. Başbakanımızın milletine olan sevdası ile bunlar gerçekleşti. Türkiye'nin her alanda daha da büyümesi için Başbakanımızı Cumhurbaşkanı milletimiz yapacaktır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.