Hayallerindeki Barışı Resmettiler

Hayallerindeki Barışı Resmettiler

Savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli ve Türkmen minikler, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Şafaktepe Resim Şenliği”nde yaşıtları ile bi...

Savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan Suriyeli ve Türkmen minikler, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Şafaktepe Resim Şenliği”nde yaşıtları ile birlikte hayallerini tuvale yansıttılar. Kimi düşündeki dondurmayı yedi çizdiği resminde, kimi bisiklete bindi, kimi oyuncaklarıyla oynadı kimi ise balon uçurdu gökyüzüne. Ama hepsinin verdiği tek bir mesaj vardı “Barış”.

VATANA ÖZLEM

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve Meclis Üyesi Ali Aydın eşlik etti. Şenliğe katılarak çocukların düşlerine ortak olan Akgül, Mamak’ta çeşitli okullarda öğrenim gören Suriyeli ve Türkmen çocukların, gözlerindeki acıyı, minicik yüreklerindeki korkuyu renklere döktükleri resimlerini inceledi. “Savaştan barışa, renkli eller, barış istiyor” sloganıyla resim yapan çocuklarla bir araya gelen Akgül, miniklerle sohbet etti, resim çizdi. Savaşların, çocukların çocukluğu ile birlikte hayallerini, umutlarını, oyuncaklarını ve sevdiği her şeyi götürdüğünü kaydeden Akgül, “Gelecekteki barışı sağlayacak olan çocuklarımızın çoğunun resminde vatan özlemi var. Çocuklarımız, sevgilerini ve hüzünlerini kağıda döktüler” dedi.

GELECEĞİN RESSAMLARI ŞAFAKTEPE’DE

Mamak’ta bulunan 46 okul öğrencilerinin bir araya gelerek resimlerini görücüye çıkardığı şenlikte, öğrenciler aynı zamanda piknik yaparak stres attı. Suzan Mehmet Gönç Lisesi öğrencilerinin de müzik dinletisi ile katıldığı programda Yetenek Sizsiniz Türkiye Yarışması’nda üçüncü olan Fatih Çapanoğlu, gravür sanatı resim performansı ile büyük alkış aldı. Program, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi öğrencilerinin ebru performansı ve “Sanata Dokun Topluluğu” Resim Atölyesi’nin resim performansı ile son buldu. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Güney de, “Bu tür organizasyonlar öğrencilerimizin boş zamanlarını böyle faydalı aktivitelerle geçirmelerini sağlamak için çok önemlidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.