Hayat Kurtaran İşçiye Ödül

Hayat Kurtaran İşçiye Ödül

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü işçisi Gürcan Karakelle’nin hayatını kurtaran Mehmet Arda, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından plaketle ödüllendirildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü işçisi Gürcan Karakelle’nin hayatını kurtaran Mehmet Arda, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından plaketle ödüllendirildi.

Arkadaşının hayatını kurtaran Mehmet Arda plaketle ödüllendirildi. ASKİ işçisi Gürcan Karakelle temizliğini yaptığı su kuyusuna düşünce imdadına İsabeyli Mahallesinde çalışan Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinden Mehmet Arda yetişti. ASKİ işçisi Gürcan Karakelle’nin hayatını kurtaran Arda’ya Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık plaket vererek ödüllendirdi.

Temizliğini yaptığı su kuyusuna düşen ASKİ işçisi Gürcan Karakelle’nin yardım çağrısına o an o bölgede çalışan Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinden Mehmet Arda yetişti. Nazilli Belediyesi tarafından daha önce düzenlen iş güvenliği eğitimleri ve ilk yardım eğitimlerini almış olan Temizlik işleri personeli Mehmet Arda, Gürcan Kalenin yardım çağrılarını duyunca düştüğü kuyudan tekniğine uygun olarak kurtardı. Mehmet Arda, kuyuda kaldığı süreç içerisinde fazla miktarda su yutarak kendinden geçen Gürcan Karakelleye hemen oracıkta ilk yardım müdahalesini de yaparak hayata döndürdü. Mehmet Arda’nın müdahalesinden sonra ambulans ile hastaneye götürülen Karakelle yoğun bakım servisine alındı. Haberi alan Alıcık bu süreç boyunca Karakelle’nin sağlık durumunu yakın takibe aldı. Hayati tehlikeyi atlatan Karakelleyi taburcu olduktan sonra evinde ziyaret eden Alıcık Karakelle ailesine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

İşçileri evlerinde ziyaret eden Başkan Alıcık olay ile ilgili yaşananları Mehmet Arda’dan öğrendikten sonra ASKİ işçisi Gürcan Karakelle’nin sağlık durumu hakkında da bilgiler aldı. İki işçiye de geçmiş olsun dileğinde bulunan Alıcık “Birinize gelmiş geçmiş olsun, birinizden de Allah razı olsun” diyerek Mehmet Arda’yı gösterdiği üstün cesaretten dolayı plaketle ödüllendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.