Haydar Baş: "Ev Hanımlarına Bin 500 TL Maaş"

Haydar Baş: "Ev Hanımlarına Bin 500 TL Maaş"

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, ev hanımlarına işçi statüsü vereceklerini söyledi.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, ev hanımlarına işçi statüsü vereceklerini belirterek, "Ev hanımları evinde işçidir. Çamaşırını yıkıyor, yemeğini, ütüsünü yapıyor. Başkasının işletmesinde çalışırken işçi oluyor evinde çalışıyor işçi olmuyor. Devlet onu işçi statüsüne alacak. Allah nasip ederse ev hanımlarına 1.500 TL maaş vereceğiz." dedi.

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3 çocuk önerisini hatırlatarak, "İnsanların çocuğu oluyor. Bir çocuğun hayata atılması için ekonominin güçlü olması lazım. Sayın Cumhurbaşkanımız 3 tane çocuk istiyor. Ne veriyorsun 3 tane çocuğa, hiçbir şey! Biz nasip olursa her çocuğa reşit olana kadar 250 TL çocuk maaşı vereceğiz. Reşit olduktan sonra da bin TL vatandaşlık maaşı alacak" diye konuştu.

Doğum yapan kadınların da ikramiye verileceğini söyleyen Baş, "Doğum yapan kadınlara 15 bin lira doğum ikramiyesi vereceğiz. Yani adam çocuk sahibi olduğuna sevinecek. Şimdi çocuk doğduğu zaman ’eyvah ne yapacağız’ diye düşünüyorlar. ’Derdimiz birken iki oldu, nasıl bakacağız, nasıl okutacağız’ diye düşünüyor vatandaş. Böyle bir geçim standardı olabilir mi? Biz bunlara karşıyız" ifadelerini kullandı.

Haydar Baş çok konuşulan "asgari ücreti 5 bin TL yapacağız" açıklaması ile ilgili sorulan soruya da şu yanıtı verdi:

"Vatandaş bize oy verirse huzura kavuşur, karnı doyar. Neden Çünkü ben 5 bin TL asgari ücret vereceğim. Şimdi asgari ücret 949 TL. Onların yerine kendinizi koyun bu maaşla İstanbul’da yaşayabilir misiniz. Hele bir de kiradaysanız bu mümkün mü? Yol parasını da ekle, fatura, şu bu... Aldığın maaş bunlara yetmez. Böyle bir geçime geçim denmez. Bu vatandaşı preslemektir, ezmektir. İnşallah BTP vatandaşın üzerindeki bu presi kaldırıyor. Ne yapacağız? Asgari ücreti 5 bin TL yapacağız."

BTP lideri Haydar Baş, "Kaynak nerede" sorusuna ise ,"Yerin altında tam 3 katrilyon dolarlık servetimiz var. Nedir bunlar? Başta altın, toryum, bor, demir vs. Bütün bu madenlerin tutarı batının hesabına göre 3 katrilyon dolar. 3 katrilyon dolar ne demektir biliyor musunuz? Kıyamet sabahına kadar harcama yapsak bu parayı bitiremeyiz. Biz sadece Gümüşhane ile Türkiye’ye 100 yıl bakarız. Nereden çıktı bu! Gümüşhane’de trilyon değerinde altın madeni var. 3 katrilyon yeraltı kaynağımız var. Bu kaynağın her yıl 2 trilyonunu piyasaya arz eder, işletmeye takdim edersek 2 trilyon dolar 5 trilyon TL ediyor. Bizim GSMH şuanda 2 trilyon TL. Bununla birlikte 7 trilyon TL yılda girdimiz olacak. 500 milyar TL de vergi gelirimiz olacak. 100 bin liranın altında yıllık geliri olandan bir kuruş vergi almayacağız. İnsanlar yaşadıklarını anlayacaklar. Hayat var diyecekler. Onlara hayatı zehir etmeyeceğiz" şeklinde yanıt verdi.

Ev hanımlarını işçi statüsü verip maaşa bağlayacağız diyen BTP lideri Prof. Dr. Haydar Baş "Ev hanımları evinde işçidir. Ailesine hizmet ediyor. Çamaşırını yıkıyor, yemeğini, ütüsünü yapıyor. Her türlü hizmeti görüyor. Bu işçi değil midir. Başkasının işletmesinde çalışırken işçi oluyor evinde çalışıyor işçi olmuyor. Devlet onu işçi statüsüne alacak. Allah nasip ederse ev hanımlarına bin 500 TL maaş vereceğiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.