Haydos Yaşlı Eşeğe Sahip Çıktı

Haydos Yaşlı Eşeğe Sahip Çıktı

Muğla’nın Dalaman ilçesi bülüşlü mevkiinde bulunan HAYDOS bakım evi, sakat olan ve kesip köpeklere verin diye barınağın kapısına bırakılan yaşlı eşeğe sahip çıktı.Yaklaşık 600 kedi ve köpeğin barındığ...

Muğla’nın Dalaman ilçesi bülüşlü mevkiinde bulunan HAYDOS bakım evi, sakat olan ve kesip köpeklere verin diye barınağın kapısına bırakılan yaşlı eşeğe sahip çıktı.

Yaklaşık 600 kedi ve köpeğin barındığı HAYDOS bakım evi, vatandaşlar tarafından kesip köpeklere verin diye barınağın kapısına bırakılan yaşlı ve sakat eşeğe sahip çıkarak, yeşillikler arasında, doğayla iç içe bulunan barınakta yaşamını devam ettirmesini sağlıyor.

Barınak koşullarının çok yetersiz olduğunu belirten HAYDOS Başkanı Türkan Dağdelen; "Burası bir kedi, köpek barınağı ama ne yazık ki zaman zaman böyle katır, eşek gibi hayvanlarda geliyor. Köylü işi bittiği şekilde, acımasız bir şekilde bunları ölüme terk ediyor. Senelerce yük taşıtıyorlar. Yaşlanınca hastalandığı zaman terk ediyorlar. Bu da barınağın kapısına terk edilmiş bir eşek, yaşlandığı için. Ayağı sakat zaten. Biz kendisine sahip çıktık geri kalan ömrünü burada geçirecek bizimle birlikte, şuandaki sağlık durumu iyi köpeklere de çok alıştı. Onlarla çok oynuyor. Uyum sağladı barınağa. Burada her türlü hayvanın bakıldığını düşünüyorlar. Bize sadece bu gelmiyor. Kaplumbağa geliyor, yaban kuşları geliyor, yaban domuzu geliyor, vatandaş sağ olsun ne bulursa bize getiriyor. Vatandaşa her hangi bir şey söyleyemiyoruz çünkü, devletin bu tür hayvanlar için rehabilite merkezi yok, belediyeler zaten kedi, köpeğe bakmaktan acizler. Öyle bir barınakları yok. Vatandaş burada bizde bakıldığını düşünüyor. Vicdanen buraya getiriyorlar. En azından vicdanen rahat oluyorlar bakıldığını düşünüyorlar. Ama bizim koşullarımızda çok yetersiz çünkü burada yüzlerce kedi, köpek var. Mağdur. Tabi bunu eşek diye, yerimiz yok diye dışarda bırakamazdık. Şimdi sahip çıktık burada yaşıyor. Genelde eşek, katır, hasta inek olduğu zaman kesin köpeklere verin diye vatandaş kapımıza bırakıp gidiyor’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.