Hayvan Hakları Federasyon Başkan Yardımcısı Köpek Ölümlerini İncelemeye Geldi

Hayvan Hakları Federasyon Başkan Yardımcısı Köpek Ölümlerini İncelemeye Geldi

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mücella Çelik, son günlerde kırsal alanlarda yaşanan köpek ölümlerini yerinde görmek için Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde geldi.Çelik, yaptığı değer...

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mücella Çelik, son günlerde kırsal alanlarda yaşanan köpek ölümlerini yerinde görmek için Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde geldi.

Çelik, yaptığı değerlendirmede, 5199 Sayılı Hayvan Hakları Yasası’nın, belediyeler ile gönüllüleri işbirliği yapmayı zorunlu hale getirdiğini belirtti. Belediye Başkanları, valiler ve diğer kurum, kuruluşlarla yapıcı güzel yaklaşımlar içinde hayvanlar rahat ve güzel yaşamlar sağlanmayı amaçladıklarını anlatan Mücella Çelik, "Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları (STK) ile irtibata geçip onları dinlerlerse hem işleri kolaylaşacak, hem de bizlerden alacakları desteklerle görüş birliğine varıp kısırlaştırma ve hayvan bakım evleri oluşturulacaktır. Ama yasaları hiçe saymak ve hiçbir yaptırım yapmamak biz STK’ları üzer ve yasanın bize vermiş olduğu yetkiyi kullanırız. Bu kar kışta buraya gelerek sayın belediye başkanımız ile görüşerek, güzel irtibatlar kurarak bizlere gelen ölüm haberlerini değerlendireceğiz. Tavşanlı Belediye Başkanımızdan ricamız, bizlerle irtibatına devam ettirmesidir. Tavşanlı halkına da buradan seslenmek istiyorum. Peygamber efendimiz, "Merhamet edilmeyene merhamet edilmeyecektir. Siz yeryüzündekilere merhamet edin ki Rabbim de sizlere merhamet etsin" buyurmaktadır. Bizler hepimiz vicdanlı merhametli Müslüman milletiz. Tavşanlı halkından da duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Mücella Çelik, Hayvanların Yaşam Hakkı Konfederasyonu (HAYKONFED) Saha Koordinatörü Derya Yücesan ile bir birlikte arazideki köpekleri inceledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.