HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “7 Haziran akşamından bu yana bir savaş koalisyonu kuruldu aslında. AKP-MHP savaş koalisyonu. Zannediyorum erken seçime bu savaş koalisyonuyla gidecektir Türk...

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “7 Haziran akşamından bu yana bir savaş koalisyonu kuruldu aslında. AKP-MHP savaş koalisyonu. Zannediyorum erken seçime bu savaş koalisyonuyla gidecektir Türkiye” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Merkezi’ne Suruç Katliamı için başsağlığı ve geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplayan Demirtaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın söylediklerine Kandil’den hemen yalanlama geldiğine dair eleştirilerinin sorulması üzerine Demirtaş, şunları kaydetti:

“KCK kendi açıklamasını kendi yapar. Kararlarını kendisi alır bizi bağlamaz. KCK’nın yaptığı hiçbir açıklama HDP adına yapılmış açıklamalar değil, KCK’yi bağlar. HDP’nin yaptığı hiçbir açıklamada KCK’yi bağlamaz. Biz KCK’nin siyasi partisi, kolu, kanadı değiliz. Açıklamalarımız birbirine terste düşebilir. Bundan daha normal ne olabilir. Dolayısıyla Sayın Başbakan KCK’nin kendilerine yönelik yaptığı açıklamalara kulak kesilse daha iyi olur. Şu anda geçici Başbakan odur. Artık HDP ile bütün bu savaş ortamında düşmanlık dilini kullanmayı terk etse Sayın Başbakan çok daha akıllıca bir iş yapmış olur.”

“90’LARA DÖNDÜREBİLECEĞİNİZ BİR SİYASİ ORTAM YOK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 90’lara dönüş olmayacağı yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, “90’lı yıllara dönülmeyecek diyorlarsa ormanlar yakılıyor. Şırnak’ta köyler boşaltıldı. Şırnak’ta, Dersim’de geçici güvenlik bölgeleri ilan edildi. İnfazlar yapılıyor Cizre’de Ağrı’da. İşkenceler var Urfa’da raporlu, delilli belgeli, her gün cenazeler geliyor, yollar kesiliyor, TIR’lar yakılıyor, araçlar yakılıyor. Nasıl dönülmeyecek 90’lara tam olarak. Bundan daha fazla nasıl dönülüyor 90’lara. 90’lara dönüş zihniyeti budur. Devlet 90’lara dönmek için AKP 90’lara dönmek için baya çaba sarf ediyor. Ama onlar şunu unutmasın; 90’lara döndürebileceğiniz bir siyasi ortam yok. 90’lardaki gibi korkutabileceğiniz sindirebileceğiniz bir halk yok. Farkı budur. Yoksa devlet aynı devlettir ama halk aynı halk değil. Siz 90’ları çok arzuluyorsunuz fakat biz bu ülkede barışı tesis ederek bu niyetinizin önüne geçeceğiz” şeklinde konuştu.

“BİR SAVAŞ KOALİSYONU KURULDU ASLINDA. AKP-MHP SAVAŞ KOALİSYONU”

AK Parti ve CHP’nin koalisyon görüşmeleri yaptığı hatırlatılarak, bu görüşmelerden bir sonuç çıkmaması durumunda olası bir erken seçime seçim hükümetiyle mi, azınlık hükümetiyle mi gidileceği ve buna HDP’nin yaklaşımının nasıl olacağının sorulması üzerine Demirtaş, şunları söyledi:

“7 Haziran akşamından bu yana bir savaş koalisyonu kuruldu aslında. AKP-MHP savaş koalisyonu. MHP seçim meydanlarında verdiği bütün sözleri unutarak, ‘benimle yürü Türkiye’ deyip arkasına taktıklarını Saray’ın bahçesine götürmüş durumda. MHP’ye oy veren Türk milliyetçileri bunu sorgulayacaktır. Saray’ın bahçesinde nöbet tutmak için mi MHP seçmeni bunlara oy verdiler. Savaş koalisyonu kurulmuş durumda. Zannediyorum erken seçime bu savaş koalisyonuyla gidecektir Türkiye. Seçim olacaksa da bir an önce karar alıp sahaya inmekte fayda var. Türkiye seçimini yapmalı. Artık bu defa AKP’den köklü, kalıcı kurtuluşun alternatifi ortaya çıkmalı. Dün parti meclisimiz ve il eş başkanlarımızla yaptığımız toplantıda, bütün teşkilatlarımız erken seçime hazır olduklarını ifade ediyorlar. İnşallah bu seçimde bu defa AKP, Türkiye’nin başına bela olmaktan çıkar. Fakat şunu da duymak istiyoruz AKP yetkililerinden kaç seçimde yenilirse yenilmiş sayıyorlar kendilerini onu da bilmek istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.