HDP’nin Aydın Mitingi ve Sonuçları

Bu miting çok konuşulur…

Çok konuşulur çünkü 7 Haziran seçimleri için Aydın’a gelen AK Parti ve MHP liderlerinin topladığı kalabalıktan fazla bir kalabalığa seslendi HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş.

Miting alanlarında toplanan kalabalıkların çoğu zaman aldatıcı olduğunu biliyorum. Fakat HDP’nin, 2014 yerel seçimlerinde 21 bin, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Selahattin Demirtaş’ın 42 bin oy aldığı göz önünde bulundurulduğunda HDP’nin Aydın’da sürpriz yapacağını söylemek için kâhin olmaya gerek yok sanırım.

Tam bu noktada ‘HDP oyu hangi partiden alacak’ sorusu akıllara geliyor. Bu sorunun yanıtını miting alanında aldık. Zira AK Parti toplantılarından aşina olduğumuz bazı simaların heyecanla HDP bayrağı sallayarak zafer işareti yapmalarına şahit olduk.

27 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Aydın’da ağırlayacağız. Devletin tüm olanakları Erdoğan’ın kampanyasına kullanılacak. 27 Mayıs 1960 darbesinin 55’inci yılında Aydın’da Adnan Menderes üzerinden siyaset yaparak AK Parti’ye oy isteyecek.

Aydın’da sağ partiler hızla taban kaybediyor. AK Parti seçmeninin birçoğu bu seçimde oyunu HDP’ye, MHP seçmeninin birçoğu CHP’ye oy vermeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz gün AK Partili bir dostumla karşılaştım. Oturup uzunca Aydın siyasetini değerlendirdik. Milletvekili aday listesi konusundaki görüşünü sorduğumda açtı ağzını yumdu gözünü… AK Parti’ye oy vermeyerek,  “şefkat tokatı” atacaklarını söyledi. Adres sordum “CHP” dedi.

Gazeteci olarak toplumun nahbzını tutmaya, izlenimlerimi bu köşeden aktarmaya çalışıyorum. Her iki partide de liste tepkileri yaşanırken parti yöneticilerinin “rehavet” içinde olduğunu defalarca yazdım.

AK Parti, Aydın’da kan kaybetmeyi sürdürse bile Türkiye geneli sandıktan birinci parti çıkacak gibi görünüyor.  AK Parti cephesi de bunun rahatlığı ile hareket ediyor..

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tehlikeyi görüp, ‘rehavet’ uyarısında bulunur mu? Bulunsa da bu saatten sonra işe yarar mı?

Göreceğiz..

Zaman hızla tükeniyor..

Artık günlerin değil saatlerin, dakikaların, hatta saniyelerin bile önemi çok ama çok büyük..

Türkiye’nin kader seçimine sadece 12 gün kaldı..

12 gün sonra Türk seçmeni tercihini yapacak..

Sandık başında oyunu rengi belirlerken kendisinin, çocuklarının, eşinin, yakınlarının, kentinin ve ülkesinin kaderini tayin edecek..

2 haftadan az bir zaman var önümüzde..

Kararsız seçmen oranının çok az olduğunu, HDP Aydın’da oyunu yükseltse de yüzde 8’lerde kalacağını varsaydığımızda CHP 4, AK Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkartır.

AK Parti’den HDP’ye tahminlerin üzerinde bir oy kayması yaşanması halinde CHP 4, AK Parti 1, MHP 1, HDP 1 olur.

“Olmaz” demeyin…

Seçmen sürpriz yapmayı sever..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum