Hikmet Saatçi:  Kongrede Adayım!

Hikmet Saatçi: Kongrede Adayım!

CHP’de bir dönem kapandı; yaptığı her hareket ve söylediği her söz ile parti içinde tartışma yaratan Barkan Kalınomuz dönemi resmen bitti. CHP’de kayyum ataması ile birlikte il başkanlığına getirilen Hikmet Saatçi görevi resmen devraldı.

AYDIN 24 HABER

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aydın’daki en tartışmalı ismi Barkan Kalınomuz’un dönemi resmen bitti. Özellikle seçim döneminde yaptığı çıkışlarla parti içinde sürekli tartışmalara yol açan Kalınomuz, il yönetiminde kendisine duyulan tepkiler sonrası yaşanan istifalar nedeniyle koltuğunu kaybetmişti. CHP’de toplam 27 üyenin istifa etmiş olması Kalınomuz’a olan tepkinin büyüklüğünü de gösteriyor.

NEREDEN NEREYE

Kalınomuz, yaklaşık 3 ay önce Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci’yi koltuğundan etmek için düğmeye basmıştı ancak kongrede Özlem Çerçioğlu’nun büyük desteği ile Bayram İnci tekrar Efeler İlçe Başkanlığı koltuğuna oturunca işler değişti. Barkan Kalınomuz eleştirilerin bir numaralı hedefi haline dönüştü. Tepkiler il yönetiminden istifaların hızlanmasına yol açınca yönetimi toplayamayacak hale gelen Kalınomuz’un il başkanlığı görevi de CHP tüzüğü gereği sona erdi. Böylece Kalınomuz milletvekili adaylığı için elini güçlendirmek isterken elindeki il başkanlığı görevini de kaybetti

MYK’NIN İLK İŞİ HİKMET SAATÇİ’Yİ ATAMAK OLDU

CHP’de yaşanan kurultay sürecinin ardından atanan MYK’nın ilk yaptığı işlerden biri de CHP Aydın’da boşalan il yönetimi yerine kayyum atamak oldu. CHP MYK’nın kararı ile CHP il Başkanlığı görevine 25 yıldır Bozdoğan İlçe Başkanlığı görevini yürüten Hikmet Saatçi getirilirken 6 kişilik kayyum heyetinde de Akan Evren, Ali Fırat Özbulat, Havva Arzu İnegöllü, Süleyman Bakkal, Nuri Koyuncu, Mustafa İsmet Müren yer aldı.

SAATÇİ’Yİ KARŞILAMAYA KALINOMUZ VE ESKİ YÖNETİCİLER GELMEDİ

Hikmet Saatçi başkanlığındaki 7 kişilik kayyum heyeti, bugün saat 14.00’da il başkanlığı binasına gelerek görevi devraldı. Saatçi ve kayyum ekibini, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Söke İlçe Başkanı Hüseyin Akkaya ve Koçarlı İlçe Başkanı Mehmet Değirmenci de yalnız bırakmadı. Alkışlarla karşılanan Hikmet Saatçi, salonu dolduran partililerle tek tek kucaklaştı. Partililer törene büyük ilgi gösterirken eski il yönetiminden kimsenin olmaması dikkat çekti. Bir gazetecinin “Kalınomuz neden yok” şeklindeki sorusuna Saatçi, “Ben kendisini davet ettim ancak Antalya’da olduğunu söyledi” diye cevap verdi.

SAATÇİ: KONGREDE ADAY OLACAĞIM

Törende kısa bir konuşma yapan CHP’nin yeni il Başkanı Hikmet Saatçi, “Uzun yıllar ilçe başkanlığı yaptığımı biliyorsunuz. Tüzük gereği kayyum ile birlikte il başkanlığı görevine getirildim. 45 gün içinde kongreye gideceğiz. Kongre tarihine ilk toplantımızda karar vereceğiz” dedi. Bir gazetecinin “Kongrede başkanlığa aday olacak mısınız” sorusuna Saatçi “Evet aday olacağım” diye cevap verdi.

hikmet-saatci--kongrede-adayim!.JPG

hikmet-saatci--kongrede-adayim!-001.JPG

hikmet-saatci--kongrede-adayim!-002.JPG

hikmet-saatci--kongrede-adayim!-003.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum