Hisarcıklıoğlu’ndan YÖREX’de AYTO’ya AB Patenti Teşekkürü

Hisarcıklıoğlu’ndan YÖREX’de AYTO’ya AB Patenti Teşekkürü

“Sizin Oraların Nesi Meşhur?” sloganı ile bu yıl 6. düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda bu yıl Aydın Ticaret Odası, (AYTO) Aydın’ın meşhur ürünlerinin yanı sıra, Aydın’ın tarihi ve kültürünü se...

“Sizin Oraların Nesi Meşhur?” sloganı ile bu yıl 6. düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda bu yıl Aydın Ticaret Odası, (AYTO) Aydın’ın meşhur ürünlerinin yanı sıra, Aydın’ın tarihi ve kültürünü sergileyecek.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası’nın organizasyonu ile bu yıl 07-11 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan fuar, düzenlenen tören ile ziyaretçilere açıldı.

AMAÇ; ULUSAL VE KÜRESEL ÖLÇEKTE TANITIM

Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak için bu yıl 6. düzenlenen YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, bu süreçte yöresel ürünlerin ticarileşme süreçlerini desteklemeyi, yöresel ürünlerde markalaşmayı sağlamayı, yöresel ürünlerin katma değerini artırmayı, yöresel ürünleri üreten işletmelerin ekonomik kapasitelerini geliştirmeyi ve yöresel ürünleri kamuoyuna mal etmeyi amaçlıyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin öncülüğünde Antalya Anfaş Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuara il ve ilçelerde faaliyet gösteren ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsaları başta olmak üzere yöresel ürünler üreten kuruluşların üyesi olduğu ve bu üyeleri destekleyen tüm kurum ve kuruluşlar katılımcılar arasında yer alıyor.

AYTO AYDIN İNCİRİ’Nİ DÜNYAYA TANITIYOR

6. YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nın açılış törenine katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada coğrafi işaret tescil süresinin uzunluğuna dikkat çekti. Hisarcıklıoğlu, Uzun bir süreçten sonra AYTO’nun Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’ndeki Coğrafi İşaret Tescilinin son aşamaya geldiğini belirterek “Biraz sonra AYTO standında tadacak olduğumuz Aydın İnciri’nin Avrupa Birliği’ndei tescil süreci birkaç aya kadar inşallah tamamlanacak. Hakan kardeşimizin emekleri ile Aydın İnciri dünyaya tanıtılacak. Avrupa Birliği ülkelerinde birkaç aya kadar gerçekleşecek olan Aydın İnciri, Gaziantep Baklavasından sonra Dünyaya tanıtılan 2. ürün olacak. Aydın İncirini, AYTO sayesinde dünya tanımış olacak. Ben AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ve Yönetim Kurulu Üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

AYTO KÜLTÜREL MİRASA SAHİP ÇIKIYOR

Türkiye’nin en büyük yerel ürün fuarı olan Yöresel Ürünler Fuarı’nda; Aydın İnciri, Amasya Elması, Erzurum Oltu Taşı, Hereke Halısı, Afyon Mermeri, Adana Kebabı… gibi yöresinin adıyla meşhur ürünler sergileniyor. Anadolu’nun yerel lezzetleri, el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenip tanıtıldığı fuar da Aydın Ticaret Odası, Aydın İnciri’nin yanı sıra üyelerinin ürünlerini, Aydın tarihi ve kültürel özelliklerini de ön plana çıkardı.

AYTO Tralles antik kentinin sembolü olan Üçgözler temalı standı ile ziyaretçilere ev sahipliği yaparken Aydın’ın tarihi ve kültürü ile görsel şov yaptı. AYTO, Kurtuluş Savaşı yıllarına damgasını vuran efelik kültürünü tanıtmak amacıyla 16 kişilik folklor ekibiyle Aydın yöresi oyunlarını sergiledi.

TOBB YÖNETİMİ, AYTO STANDINDA

Yörex Yöresel Ürünler Fuarı’nda Tralles - Üçgözler temalı standı ve AYTO Tanıtım Tırı ile katılan AYTO, coğrafi işaret tescili AYTO’ya ait olan Aydın İnciri’ni ikram etti. Aydın İnciri’nin faydalarına yönelik broşür dağıtan AYTO standı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. AYTO’nun standını, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Özel TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Eren, ziyaret etti. Standda AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları M. Fatih Erkul, Yönetim Kurulu Üyeleri Sertuğ Yakan, Ufuk Hüseyin Devrim ve Denizhan Sandıklılı hazır bulundular. AYTO Başkanı Ülken Aydın’ın ticari, turistik ve kültürel potansiyeli hakkında bilgi sundu.

GEKA’DAN AYDIN’A BÜYÜK DESTEK

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Aydın’a özel bir stand açan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Aydın’ın tanıtılmasına yönelik çalışmalar yaptı. Aydın Ticaret Odası’nın standını ziyaret eden GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, “Bölge kalkınması adına Ajansımız Odalarla işbirliği halinde, elinden geleni yapmaya çalışıyor. YÖREX ülkemizde yöresel ürünler anlamında en büyük fuar olarak bilinmektedir. Ajansımız ve AYTO Başkanı Hakan Ülken’in Güney Egemizi en iyi şekilde tanıttığımızı düşünüyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.