Hocalı soykırımı Turgutlu’da anılacak

Hocalı soykırımı Turgutlu’da anılacak

Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği tarafından ‘Azerbaycan’ın 100. yılında Hocalı Soykırımı’ konferansı düzenlenecek.Düzenledikleri sosyal ve kültürel etkinliklerle her kesimin takdirini kazanan Turgut...

Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği tarafından ‘Azerbaycan’ın 100. yılında Hocalı Soykırımı’ konferansı düzenlenecek.

Düzenledikleri sosyal ve kültürel etkinliklerle her kesimin takdirini kazanan Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği Hocalı soykırımının 26’ncı yıldönümünde ‘Azerbaycan’ın 100. yılında Hocalı Soykırımı’ isimli konferansla soykırımı unutturmayacaklarını bir kez daha gösterecek.

Prof. Dr. Aygün Attar ve Gazeteci-yazar Nigay Ögeday’ın konuşmacı olarak katılacağı konferans 22 Şubat Perşembe akşamı Turgutlu Samiye Nuri Sevil İlkokulu Mesadet Özcan Konferans Salonunda saat 19.30’da gerçekleştirilecek.

Ermeni kuvvetlerinin bundan 26 yıl önce 1992 yılının 25 Şubat’ı 26 Şubat’a bağlayan gecede dağlık Karabağ Bölgesindeki Hocalı kasabasında, 83’ü çocuk, 106’sı kadın ve 70’den fazla da yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katlederek soykırım gerçekleştirdiklerini hatırlatan Turgutlu Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı Ünal Kağba tüm vatandaşları konferansa davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.