Burcu Yeliz Özer

Burcu Yeliz Özer

Hocalı Soykırımını Unutmayacağız

Faşizmin kelime karşılığı Hocalı Soykırımı…

Sizlere dünya ayıplarını hangisini saysam hiçbir fark gözetmeksizin mazlum olanın yanında vicdanımı kalem yapar yazarım. Bir de ateş düşünce yaktığı yere, can iki kez yanar… ağlarım.

Devrin modası gibi bir iddia değil,  kanıtlanmayı beklenen bir konu hiç değil, çok değil sevgili okurlar çok değil 23 yıl öncesinin soğuk şubat gecesi…

Olay malumunuz Dağlık Karabağ sorunu. Ellerinde ise Rus silahlı Ermeni maşaları. Bir köyü haritan iz bırakmadan sildiler. Çoluk çocuk, genç yaşlı oluk oluk dizdiler. Dizdiler ve kazıklara bağlayarak ezdiler. Ve dünya devletlerine sığınan sözde tehcirin mağdurları timsah gözyaşlarıyla acınma beklediler. Tarihi yakın olduğu için olsa gerek bu vahşeti gizleyemediler değerli okurlar. Gözleri oyulan bir çocuğun dehşetini, bir hamile kadınının vahşetini gizleyemediler. Babasının önünde kurşuna dizilen evlatları, başı vücudundan ayrılıp da top yapıp oynayan bu şahsiyetsizlerin yaptıklarını tarih bile olmamış sayamadı.         

Savaşın, saldırının adı her neyse artık bir adabı vardır değerli okurlar, savaş suçu sayılacak bir tarafı vardır. Bizler bunu Mehmetçikle koyun koyuna yatan düşman askerlerine bile sahip çıkan asil bir adamdan öğrendik.

Cesetlere işkence yapmak neyin öcü bir anlatın. Neyin kinini işlemişlerde beyinlerinize de ruhu halkının yüzde birinin bile intikamını almadığı için rahat değil bir Ermeni hekiminin.

Peki adına bilimsel çalışma dediği o vahşetten haberimiz var mı? Üç Türk çocuğunun 25 Şubat 1992’de canlı canlı derisini yüzen bu adamdan haberimiz var mı? Yaşı 13 olan bir Türk çocuğun derisini yüzükten sonra kaç dakika yaşayacağını hesaplayan bu adamdan değerli okurlar. Vicdanlarını tehcir edenlerden bahsediyorum.

Eğer haberiniz olsaydı günü gelince hepiniz Ermeni olmazdınız belki de. Sandığınız kadar aydın olsaydınız keşke... Nobel ödülleriyle kendi dünyanızı aydınlatmaktan başka işlere yarardınız.

Ben dünya devletlerinin üvey çocukları olmaktan gurur duyuyorum. Geçmişi ve geleceği pak, vicdanlı ırkımın başı dik onurundan bir parça ben.. Asıl soykırımı Hocalı ile önünüze koyuyorum.    

hocali-katliami.jpg                

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum