Hollandalı yengenin 10 parmağında 10 marifet

Hollandalı yengenin 10 parmağında 10 marifet

Hollanda’da tanıştığı Erdinç Şimşek ile evlendikten sonra Köyceğiz’e yerleşen Els Şimşek, marangozluktan berberliğe birçok meslekteki marifetleriyle takdir topluyor.

Hollanda’da marangozluk yapan babanın kızı Els Şimşek’in yaşamı, Erdinç Şimşek’le tanışınca değişti. Aşklarını evlilikle taçlandıran çift, Erdinç Şimşek’in memleket özlemi ve çocuklarının Türk kültürüyle yetiştirme isteği sonucu Muğla Köyceğiz’e bağlı Döğüşbelen Mahallesine yerleşti.

Els Şimşek, yeni yuvalarının yanında oluşturduğu atölyede hobi olarak baba mesleğini yapmaya başladı. Kendini daha da geliştirmek için eğitim aldı. 24 yıl önce başladığı marangozlukta artık diploma ve sertifikalı bir usta olan 50 yaşındaki 3 çocuk annesi kadın, tekne, ev eşyaları, dekorasyon ile çeşitli mobilyaların yanı sıra ailesinin kuaförlüğünü de yapıyor. Mahallede, hatta tüm Köyceğiz’de nam salan ‘Hollandalı yenge’, ustalığı, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle büyük takdir topluyor, örnek gösteriliyor.

“Hayalim marangozluk okulu açmak”

Çevresinin ilgisinden son derece memnun olduğunu dile getiren Şimşek, özellikle kadınlara kız çocuklarına faydalı olmak için çalıştığını kaydetti. Şimşek, “Kadınlar her alanda birçok şey yapabilir. Yeter ki istesinler. Elimden geldiğince faydalı olmaya çalışacağım. Kadınların daha fazla hayatın içinde olmasını istiyorum. Hayalim burada marangozluk okulu açıp kadın ve kız çocuklarına ücretsiz kurs vermek” diye konuştu.

“Girişimci kadınlar desteklenmeli”

Eşi Els’le tanıştıktan sonra iyi bir aile olduklarını vurgulayan Erdinç Şimşek, “Eşim burada hobi olarak bir şeyler yapıyor. Mahalleli tarafından parmakla gösteriliyor. Evimizdeki birçok eşyada onun emeği var. Çok becerikli. Eşimin ideali, çevredeki kadın ve kız çocuklarına marangozluk kursu vermek. Ben böyle bir şey yapmasını gönülden istiyorum ve destek vereceğim. Böyle girişimci kadınlar desteklenmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.