Hollywood Smile’la Yüzünüz Değişsin

Hollywood Smile’la Yüzünüz Değişsin

Diş hekimi Tülay Şener, dişlerdeki şekil bozuklukları, çenedeki kapanış, konum ve simetri bozuklukları ile çürük, aşınmış ve renklenmiş dişlerin yüz görünümünü bozarak estetik sorunlar oluşturduğunu b...

Diş hekimi Tülay Şener, dişlerdeki şekil bozuklukları, çenedeki kapanış, konum ve simetri bozuklukları ile çürük, aşınmış ve renklenmiş dişlerin yüz görünümünü bozarak estetik sorunlar oluşturduğunu belirterek, bunu düzeltmek için çeşitli uygulamalar yapıldığını söyledi.

Özel Koru Ankara Hastanesi diş hekimi Tülay Şener, dişte estetik sorunları gideren uygulamaların başında diş beyazlatma, kompozit dolgular, lamine kaplamalar, zirkonyum köprü ve kaplamaların geldiğini belirtti. Aynı zamanda gülüş tasarımının da yapıldığını ifade eden Şener, sadece dişleri değil, yüzün genel görünümünü değiştirebildiklerini vurguladı. Beyazlatma işlemiyle dişlerin renginden memnun olmayan, çay, kahve, sigara ile bazı antibiyotiklerin neden olduğu renkleşmelerin düzeltildiğini belirten Şener, bu tedavinin kaç seans süreceğine diş hekimi muayenesinde karar verildiğini söyledi. Şener, “Genel olarak iki tip beyazlatma yöntemi mevcuttur, klinikte yapılan ve evde yapılan olarak adlandırılmaktadır. Klinikte yapılan beyazlatmalarda diş hekimi tarafından özel bir jel uygulanmaktadır. Evde yapılan beyazlatma işlemlerinde ise diş hekimi tarafından alınan özel ölçü üzerine verilen jel, hasta tarafından evde uygulanabilmektedir” dedi.

Lamine kaplama yönteminin beyazlatma işleminin yeterli olmadığı durumlarda uygulandığının altını çizen Şener, bu işlemin çapraşık, ayrık diş, çatlak, büyük dolgulu ve kanal tedavileri yapılan dişler için de kullanıldığını vurguladı. Bu yöntemin dişlerin üzerine çok az aşındırma yapılarak uygulanan yaprak porselenli tedavi yöntemi olduğunu belirten Şener, “Dişler fazla kesilmediğinden dolayı koruyucu ve zararsız bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde kısa süre içerisinde hasta mükemmel bir estetik görüntüye kavuşmuş olmaktadır” diye konuştu.

Dişlerdeki madde kayıplarında, diş eksikliklerinde ve implant üstlerinde kullanılan zirkonyum kaplamaların ışığı geçirme özelliklerinden dolayı doğal bir görüntü elde edilmesini sağladığını da anlatan Şener, “Bu kaplamaların en önemli özelliklerinden biri de anti alerjik ve doku dostu olmasıdır” dedi.

Dişin kendi renginde olan dolgularla da diş estetiği sağlanabildiğini ifade eden Şener, çürük ve madde kayıplarının giderilmesinde genel olarak kompozit kaplama yönteminin uygulandığını kaydetti. Şener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Güzel bir gülümseye sahip olabilmek için sadece dişlerin bembeyaz olması zaman zaman yeterli olmamaktadır. Gülündüğünde tüm dişlerin ortaya çıktığı ’Hollywood Smile’ adı verilen gülüş biçimi gibi bir gülüş estetiği elde etmek için gerekli tetkikler yapılarak, dişeti, diş ve dudak uyumu kontrol edilerek gülüş dizaynı yapılabilmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.