“Hurda, elektrot ve refraktere zam geldi, çelik fiyatları yükseldi”

“Hurda, elektrot ve refraktere zam geldi, çelik fiyatları yükseldi”

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, inşaat çeliğindeki fiyat artışları ile ilgili “Hurda, elektrot ve refraktere zam geldi, çelik fiyatları yükseldi” dedi.Çelik İhracatçıları Birliği Baş...

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, inşaat çeliğindeki fiyat artışları ile ilgili “Hurda, elektrot ve refraktere zam geldi, çelik fiyatları yükseldi” dedi.

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci inşaat çeliğindeki fiyat artışları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ekinci, fiyat artışlarının keyfi değil, zorunlu yapıldığını dile getirdi. İnşaat çeliği fiyatlarının dünya ile orantılı ilerlediğini ve Türk müteahhitlerin dünyanın en kaliteli, en ucuz çeliğini kullandıklarını belirten Ekinci, “Müteahhitlerin inşaatlarından çıkan hurda demirlerini, çelik üreticilerine satışında uyguladıkları fiyatların da aynı şekilde fiyat artışlarından nasiplendiğini göz ardı etmemek gereklidir. Konuyu biraz daha açmak istersek; diğer ülke müteahhitleri, Türk müteahhitlerinden ton başına minimum 100 dolar civarında daha pahalıya ürün alımı yapıyor. Ukrayna, Rusya, Gürcistan gibi ülkelerin iç piyasalarından ton başına 100 dolar civarında daha düşüğe ihracata mal veriyor olmaları otomatikman dampingli ürün ihracatı yaptığının göstergesidir. Bu da ithalatçı olan ülkelerin sanayisinin haksız yere kapanmasına sebebiyet vermektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.