Hüseyin Turgut, proje tanıtım toplantısı düzenledi

Hüseyin Turgut, proje tanıtım toplantısı düzenledi

31 Mart Yerel seçim takvimine kısa bir süre kala Demokrat Parti (DP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut, proje tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Turgut, “Aydın mahkûm değil özgürdür. Yorulan çekilsin, Aydın yenilensin” diyerek Aydın için gelişim ve yol haritasını açıkladı.

Demokrat Parti (DP) Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turgut, proje tanıtım toplantısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. AK Parti ile CHP arasında sıkıştırılan seçmene seçenek olmak için aday olduğunu belirten Turgut, seçilmesi halinde hayata geçireceği projelerini tarım, turizm, tarih, kültürel miras ve termal olmak üzere dört ana başlıkta topladı.

huseyin-turgut.jpgDemokrat Parti’nin Türkiye’de çok partili siyasi hayatın yaşanmasında, demokrasinin kurucusu mimar olan bir parti olduğunu anlatan Turgut, “Demokrat Parti’nin kurucu genel başkanı rahmetli başbakanımız, demokrasinin mimarı Adnan Menderes’tir. Türk demokrasisinde Demokrat Parti’nin çok kıymetli bir yeri var. Siyasi hayatımızdaki yeri çok önemli olan Aydın, Adnan Menderes, İsmet Sezgin, Nahit Menteşe, Selahattin Acar, Ali Rıza Gönül gibi siyasileri çıkardı. Bu isimler taban siyaseti yaptılar. Genel başkana değil, seçmenlerine yaslandılar. Güçlerini parti içi demokrasiden alan siyasi aktör oldular. Demokratik alana siyasal alana aktör çıkartamadığı için son 22 yılda hükümetin ortaya koyduğu performans ile 15 yıldır yerel iktidarı elinde tutanların performansı şehrimiz için tam bir hayal kırıklığıdır. ‘Gerçekçi çözümler Demokrat Parti’den gelir’ diyerek halkın sesi olmak için Demokrat Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldum. Genel ve yerel iktidarın dışında bir üçüncü yol mümkün. Gücün bir azınlığın elinde vardiya usulü durması halinde Türkiye siyasetinde olduğu gibi Aydın siyaseti de iki yapılı bir sisteme mahkum oldu. 40 satır mı 40 katır mı arasında seçmenin iradesine bir ipotek konulmasına, Demokrat Parti siyasi geleneğin içerisinden daha gür bir ses verebileceğimizi düşünüyorum. Seçim kazanmak elbette her adayın çok arzuladığı bir şeydir. Çünkü siyaset bir iddia işidir. Fakat seçim kazanmak bir konjonktür meselesidir. Yüksek katılımlı bir lobicilik meselesidir. Dengeler ve matematik gerektiren bir şeydir. Bu dengeler açısından Demokrat Parti’nin seçimi kazanabilme ihtimalini düşük görenleri anlayışla karşılarım ama meşru meşru görmediğimi söylüyorum. Büyükşehir ve 17 ilçede Demokrat Parti’nin adayı var. Seçimi kazanmak için gayret gösteriyoruz. Halkımız “ vicdanımız ve aklımız sizinle” diyor. Bu seçimi kazandığımızın en büyük göstergesidir” dedi.

Aydın’ın yoksul değil, hizmet, tesis ve eser yoksulu olduğunu öne süren başkan adayı Turgut, “Aydın, İzmir ile Denizli arasında sıkıştırılmış bir kent. Özlem Çerçioğlu AK Parti karşıtlığı üzerine, Mustafa Savaş ise hizmet için bana mecbursunuz diyerek çalışma yapıyor. Biz ise biz vizyon ortaya koyduk. Hizmet evden başlayacak, ticaret havalanacak, tarıma destek olacağız, tarih rayına oturacak, turizm dört mevsimine kavuşacak, Aydın etkinleşecek diyoruz. Bu projeler çok zor işler değil” diyerek 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde Demokrat Parti belediye başkan adaylarına destek istedi.

Turgut’un proje tanıtım toplantısında, Demokrat Parti Aydın İl Başkanı Serhat Emanet ile Efeler adayı Hasan Dinçer, Karacasu adayı Burhan Turgut, Buharkent adayı Fatih Yıldırım hazır bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.