Huzurevi aşıkları nikah masasına oturdu

Huzurevi aşıkları nikah masasına oturdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde tanışarak birbirlerine aşık olan 76 yaşındaki Nazmi Andaç ve 69 yaşındaki Hasibe Önder, huzurevinde düzenlenen nikah töreni ile evlendi.İzmir Büyükşehir Beledi...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde tanışarak birbirlerine aşık olan 76 yaşındaki Nazmi Andaç ve 69 yaşındaki Hasibe Önder, huzurevinde düzenlenen nikah töreni ile evlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yıllardır Gürçeşme’de hizmet verdikten sonra Buca’da sosyal yaşam kampüsündeki lüks otelleri aratmayan yeni binasına taşınan huzurevinin sakinleri, burada tanışarak birbirini seven 69 yaşındaki Hasibe Önder ile 76 yaşındaki Nazmi Andaç’ın mutluluğuna tanık oldu. İkinci baharlarını yaşayan çiftin nikah töreni, huzurevinde kalan yaşlılarla personele de unutamayacakları bir gün yaşattı. Sabah gelin ve damat düğüne hazırlanırken, gelinin arkadaşları da en güzel kıyafetlerini giyip süslenerek nikaha hazırlandı. Gelinin ayakkabısının altına isimlerini yazmak isteyen huzurevindeki genç kızlar sıraya girerken, gelinin nikah çiçeğini kapmak isteyenler arasında ise kıyasıya bir mücadele yaşandı. Huzurevinin balo salonunda kıyılan nikahın şahitliğini İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan ile Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Hülya Arkon yaptı.

6 ay boyunca Hasibe Önder’i evliliğe ikna etmek için peşinden koşturduğunu söyleyen Nazmi Andaç, nikah kıyılırken gözyaşlarını tutamadı. Gelin, daha sonra damadın ayağına bastı. Özdemir Erdoğan’ın “Bana Ellerini Ver” şarkısı eşliğinde ilk danslarını yapan çift, ardından düğün pastasını keserek birbirlerine ikram etti.

“Görür görmez aşık oldum"

9 yıldır huzurevinde kaldığını belirten 3 çocuk babası Nazmi Andaç, 10 ay önce huzurevine yerleşen Hasibe Önder’i görüp çok beğendiğini belirterek, “Görür görmez aşık oldum. Onunla mutlu olacağımı düşündüm. Eşim 3 yıl önce vefat etti. Ancak ben aile ortamını çok seviyorum. Yalnız yaşamak istemiyorum. Hasibe Hanım’a evlenme teklif ettim önce kabul etmedi. 6 ay boyunca peşinden koşturdum. Araya huzurevinden arkadaşlarımı soktum. Sonrasında kabul etti. Çok mutluyum. Kendimi ikinci bahar yaşıyormuş gibi hissediyorum” diye konuştu.

"Huzurevinde evlenmek hiç aklıma gelmezdi"

45 yıl boyunca evli kalan, 4 çocuğu ve 7 torunu olan Hasibe Önder ise, 2 yıl önce eşini kaybettiğini belirterek şunları söyledi:

“Eşimin vefatından sonra huzurevinde yaşamaya karar verdim. 4 evlat büyüttüm. Çok yorgundum. Nazmi Bey çok ısrar etti. Ben evlenmeyi hiç düşünmüyordum. Daha sonra ikna oldum. Mutlu olacağımı düşündüm. Artık bu yaştan sonra güzel günlerim olsun istiyorum. İkinci baharı yaşamak istiyorum. Huzurevinde evleneceğim hiç aklıma gelmezdi. Benim için de sürpriz oldu.”

Balayına gitmeyi planlayan çift, evlilik hayatlarını yine çok mutlu oldukları İzmir Büyükşehir Belediyesi Buca Sosyal Yaşam Kampüsü’nde sürdüreceklerini belirtti.

Çiftin nikah şahidi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, “Burada yaşayan huzurevi sakinleri arasında böyle bir evliliğe sebep olmaktan dolayı mutluyuz. Yeni çifte mutluluk diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.