İbret İçin Bu Mezarı Ziyaret Ediyorlar

İbret İçin Bu Mezarı Ziyaret Ediyorlar

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Ovaköy Mahallesi’nde bundan 10 yıl önce yaşanan bir çiftin ölümü, gençlere örnek gösteriliyor. Birbirlerine çok seven ve birlikte yaşayıp birlikte ölmek için dua eden Sab...

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Ovaköy Mahallesi’nde bundan 10 yıl önce yaşanan bir çiftin ölümü, gençlere örnek gösteriliyor. Birbirlerine çok seven ve birlikte yaşayıp birlikte ölmek için dua eden Sabiha ve Salih Kırmızı’nın ölümünün üzerinden 10 yıl geçmesine rağmen bölgede Kırmızı Çifti’nin ölüm hikayesini bilmeyen yok. 35 yıl aynı yastıkta 10 yıldır da yan yana aynı mezarda yatan çiftin ölüm hikayeleri duyanları şaşırtıyor.

Edinilen bilgiye göre, Aydın’ın Köşk ilçesine bağlı Ovaköy Mahallesi’nde yaşayan ve Salih Kırmızı ile Sabiha Kırmızı 1970 yılında evleniyor. 2005 yılına kadar kumrular gibi yaşayan Sbaiha-Salih Kırmızı çifti birbirlerine o kadar bağlı yaşıyor ki çift zaman zaman birlikte ölmek için bile dua ediyor. 2005 yılında duaları kabul olan çift 10 dakika arayla kalp krizinden ölüp yine on dakika arayla toprağa veriliyor.

Herkesin ezbere bildiği ölüm olayı 6 Kasım 2005 günü yaşanıyor. Bir işi dolayısıyla köyün bağlı bulunduğu Köşk İlçesi’ne giden Sabiha Kırmızı’yı karşılamak için Köy Meydanına giden Salih Kırmızı minibüsün geldiğini görünce eşini karşılamak için durağa gidiyor. Eşini tam karşıladığı sırada kalp krizi geçiren Salih Kırmızı yere yığılıyor. Eşinin fenalaştığını görünce eşinin acısına dayanamayan Sabiha Kırmızı da birden fenalaşıyor. Önce Salih Kırmızı, yaklaşık 10 dakika sonra da Sabiha Kırmızı vefat ediyor.

İlk etapta şüpheli bulunan ölüm Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konularak araştırılıyor. Ancak birbirini çok seven Kırmızı Çifti’nin zehirlenme veya başka bir nedenden değil aynı anda geçirdikleri kalp krizi sonucu hayatlarını kaybettikleri belirleniyor. 10 yıl önce yaşanan ilginç ölüm sonucu sevgileri dilden dile dolaşan Kırmızı Çifti’nin mezarı şimdi bir çok kişi tarafından ibret için ziyaret ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.