İçimizdeki ötekileri anlatan ’Ve Yokmuş’a büyük ilgi

İçimizdeki ötekileri anlatan ’Ve Yokmuş’a büyük ilgi

İlk romanı “Ah Mana Mu” ile “İlköğretim Vatandaşlık ve Demokrasi” ders kitabına giren ve “Okunası 102 roman” listesinde yer alan İzmirli yazar Handan Gökçek, son romanı “Ve Yokmuş” ile içimizdeki ötek...

İlk romanı “Ah Mana Mu” ile “İlköğretim Vatandaşlık ve Demokrasi” ders kitabına giren ve “Okunası 102 roman” listesinde yer alan İzmirli yazar Handan Gökçek, son romanı “Ve Yokmuş” ile içimizdeki ötekilerin hayatına mercek tutarken, kitapseverler ’Ve Yokmuş’a büyük ilgi gösterdi.

Öykü kitabı “Düş Hırsızı” ile 2002 yılında edebiyat dünyasına giren, 2008 ylında ikinci öykü kitabı “Sır Dökümü” yayımlayan Handan Gökçek, 2010 yılında yayımlanan “Ah Mana Mu” ve 2014 yılında yayımlanan “Elenika” romanlarının ardından üçüncü romanı “Ve Yokmuş” ile edebiyat severlerin karşısına çıktı. Yakın Kitabevi tarafından yayınlanan “Ve Yokmuş”, hayatındaki yoklukların yerine, hayalindeki ışığın hikayelerini koyan Bilgin karakteri ile yoldaşı, iç sesi kedi Anton’un ilişkisi üzerinden okurun yönünü içimizdeki ötekilere çeviriyor.

“Ah Mana Mu” da mübadillerin, “Elenika” da Rumlar’ın dramına odaklanan Handan Gökçek, “Diğer iki romanımda ötekiler vardı; bizim dilimizi konuşmayanlar, aynı din olgusunu paylaşmayanlar. Bu romanda içimizdeki ötekileri anlatmak istedim” dedi.

“Canımı yakan bir dönem”

“Ve Yokmuş”un başkahraman Bilgin’in, istediği gibi başlamayan hayatını, istediği kahramanlarla ve hikâyelerle sürdürdüğünü anlatan Gökçek, “12 Eylül darbesinin iç dünyasında yarattığı yıkım, Bilgin’in yaşamını şekillendiriyor. Mesai saatleri lüks bir otelin döner kapısı önünde geçen Bilgin, gözleri önünden akan dünyayı hayallerinde dönüştürüyor” diye konuştu. Yazar Handan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ne zaman lüks bir otelin önünden geçsem kapıda duran, kurşun askerlere benzeyen adam dikkatimi çekerdi. Yanı başında dönen bir kapı, önünde hızla akan bir dünya ve bütün bu hareketin tam ortasında duran bir adam. O adamın hayatına girmek istedim. Aklımı kurcalayan o adamın ve canımı yakan bir dönem olan 12 Eylül’ün hikâyesini “Ve Yokmuş”ta bir araya getirmeye çalıştım.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.