İçişleri Bakanı Soylu Kulp’ta Halka Seslendi

İçişleri Bakanı Soylu Kulp’ta Halka Seslendi

Diyarbakır’ın Hani ilçesinden helikopterle Kulp ilçesine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde halka seslendi.Yenimahalle meydanında halka hitap...

Diyarbakır’ın Hani ilçesinden helikopterle Kulp ilçesine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde halka seslendi.

Yenimahalle meydanında halka hitap eden Süleyman Soylu, bu güne kadar Türkiye’de yaşanan sorunları anlatarak, yeni hükümet sistemi ile bunların tamamen ortadan kalkacağını anlattı. Türkiye’nin birliğini, beraberliğini istemeyen şer güçlerin ülkeyi bölmek için ellerinden geleni yaptığını dile getiren Soylu, "Birimize Kürt, birimize dindar, birimize başörtülü, Alevi, köylü dediler. Bu ülkenin zenginliğini ortadan kaldırabilmek için her şeyi bugüne kadar yaptılar. Her gün yeni bir maşa, yeni bir alet kullandılar. Bu ülkenin birliğini, beraberliğini yarına umutla gidebilmesini engelleyebilmek için bunu yapmaya çalıştılar. Şu an Gabar’da, Lice’de, Mardin’de, Kars’ta, Ağrı Dağı eteklerinde her yerde terörle mücadelemiz sürüyor. Sonuna kadar da sürdüreceğiz. Kimin için kardeşlerimizin huzuru için. Bizim medeniyetimiz insanlık medeniyetidir. Biz sadece terörizmle uğraşmıyoruz" dedi.

Kulp ilçesinde yapılan projelerden bahseden Soylu, bir yandan terörle mücadelelerini sürdürürken, diğer yandan da hizmetlere hız verdiklerini dile getirdi. Soylu, "Turgut Özal Mahallesi’ne park yapıyoruz. İnşaatı bir haftaya başlıyor. Bir taraftan da sentetik çim saha yapıyoruz. Yine Kulp’ta 2 milyonluk maliyetli terminal binası yapıyoruz. 11 milyonluk maliyetli bir kız yurdu yapıyoruz, bir taraftan da 5.7 milyon maliyetle ilçemizin içme suyunu, kanalizasyonunu, arıtma tesisini yapıyoruz. Bunlar şu anda ihale aşamasında. Paralar nereye gidiyormuş gördünüz mü? Recep Tayyip Erdoğan’ın söylediği bir söz var. Biz efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. 20 köye 2 milyon maliyetli taziye yeri yapılacak. 3 milyon lira harcayarak kültür merkezinin inşaatı yapılıyor. Hizmet geliyor, terör bitiyor. Kadın istihdam merkezi yapımı proje aşamasında, büyükşehir belediyemizle birlikte 200 kilometre sıcak asfalt çalışması yapılacak. Bunun yanı sıra hükümetimiz buraya 12 milyon liraya mal olacak mesleki ve teknik eğitim merkezi ve bir lise yapacak. Köylerimize 12 halı saha yapacağız. 3 tanede büyükşehir belediyesi Kulp’a park yapacak" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kulp mitinginin ardından helikopterle Diyarbakır’ın Silvan ilçesine hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.