İçler acısı manzara orman yangını söndürülünce ortaya çıktı

İçler acısı manzara orman yangını söndürülünce ortaya çıktı

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında arı kovanları da yanarken, binlerce arı telef oldu.Pamukkale ilçesi Akhan, Karakurt Mahallelerinde dün öğlen saatlerinde ekili arazilerde...

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangında arı kovanları da yanarken, binlerce arı telef oldu.

Pamukkale ilçesi Akhan, Karakurt Mahallelerinde dün öğlen saatlerinde ekili arazilerdeki anızların yakılması sonucu başlayan yangın, çam ağaçlarının yoğunlukta olduğu ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın havadan ve karadan 3 helikopter, 1 anfi uçak ve 20’ye yakın arazöz ve itfaiye aracının müdahalesi ile yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınabildi.

Yangında çoğu niteliksiz orman diye adlandırılan yaklaşık 100 hektarlık alan zarar gördü. İçler acısı manzara ise yangın söndürülünce ortaya çıktı. Yangının Akham Mahallesi kısmında kalan bölgede onlarca arı kovanı alevler içinde kalırken, binlerce arı ise telef oldu. Yanan kovanlardaki peteklerin bal ile dolu olması ise dikkat çekti. Yanan kovanlardan dolayı oluşan maddi hasar ise bilinmiyor.

Ekiplerin bölgedeki nöbeti devam ediyor

Yangının çıktığı bölgede Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri dün akşamdan bu yana nöbet tutarken, ekiplerin zaman zaman soğutma çalışmaları yaptıkları gözlendi. Yangının çıktığı ormandaki ağaçların genç ağaç diye adlandırıldığı ve yaklaşık 15 yaşında oldukları belirtildi. Yangına havadan yapılan müdahalenin alevlerin büyümesini ve daha geniş bir alana yayılmasını önlediği kaydedildi. Söndürme çalışmaları esnasında çok sayıda ağaç da zarar gördü. Ekiplerin bir süre daha bölgede kalarak nöbet tutacakları kaydedildi.

"Yangın büyümesin diye traktörlerle tarlayı sürdük"

Yangında tarlası zarar gören ve yaklaşık 2 bin TL tutarındaki samanları yanan bölge sakinlerinden Muhammed Kaygısız ise yaşananları şu sözlerle anlattı:

"Zararımız var. Yangın aşağıdan geldi. Biz yemek yemeğe gitmiştik baktık tarlalar alev almış. Traktörlerle falan sürdük ama yinede kar etmedi. Aşağı yukarı bin 500-2 bin balya samana yakın zararımız var. Arkadaşlar traktörler ile sürmeseydi yangın Karakurt Mahallesi’ne kadar giderdi."

Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı

Yangın ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Mehmet Y. isimli bir şahsın polis tarafından gözaltına alınıp, ifadesinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi. Yangının meydana geldiği bölgede ekiplerin çalışması devam ederken, zarar gören ağaçların tespit edileceği ve ilerleyen dönemlerde bölgede tekrar ağaçlandırma çalışması yapılacağı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.