Ictp-ecar Yaz Okullarının İlki İyte’de Yapıldı

Ictp-ecar Yaz Okullarının İlki İyte’de Yapıldı

Uluslararası Teorik Fizik Merkezi ICTP işbirliğiyle İYTE kampüsünde kurulan ICTP-ECAR kuruluş misyonu gereğince seminerler düzenliyor.

- Uluslararası Teorik Fizik Merkezi ICTP işbirliğiyle İYTE kampüsünde kurulan ICTP-ECAR kuruluş misyonu gereğince seminerler düzenliyor.

Alanlarında uzman ve farklı ekollerden gelen akademisyenlerin katılımıyla düzenlenen seminerlerin ilki, yaz okulu olarak 23 - 31 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapıldı. "Düşük boyutlu kuantum yapıların kesin ve numerik çözüm modelleri" başlıklı yaz okulunun ikincisi İYTE Kampüsünde yapıldı. Avrupa- ABD ve Brezilya’dan fizik ve matematik alanlarında çalışan 7 bilim adamının katkısıyla düzenlenen okulda dünyanın farklı yerlerinden katılımcılar yer aldı. ICTP-ECAR düzenlediği yaz okulu ve seminerler ile farklı bilim insanlarını aynı platformda buluşturarak bir etkileşim yaratmayı amaçlıyor. Yaz okulunda incelenen konuları aktaran Prof. Balazs Hetényi “Konferansın ana teması olan “Düşük boyutlu kuantum yapıların kesin ve numerik çözüm modelleri” 1931 yılında Fizikçi Hans Bethe tarafından başlatıldı. Hans Bethe'nin bu modele yönelik geliştirdiği analitik çözüm, daha sonra matematiksel fizikte “integre edilebilir sistemler” alanın doğmasını sağladı. Bahsedilen fiziksel modeller, manyetik sistemler ve metal iletken modellerinde bunun yanı sıra trafik akışının ve zarlarda taşınım modellenmesinde önemli rol oynamaktadır.” dedi.

ICTP -ECAR organize edeceği bu tip bilimsel aktivitelerle, Türkiye’nin bilimsel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Eylül ayında yeni bir konferansın da olacağını belirten ICTP-ECAR yetkilisi Prof. Dr. Tuğrul Senger, “ilgilenenler gelişmeleri http://ictp-ecar.org adresinden takip edebilir” dedi.

ICTP-ECAR YAZ OKULLARININ İLKİ İYTE’DE YAPILDI

ICTP-ECAR YAZ OKULLARININ İLKİ İYTE’DE YAPILDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.