İhsanoğlu’na İftar Yemeğinde Protesto

İhsanoğlu’na İftar Yemeğinde Protesto

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu İzmir’de katıldığı iftar programında bir grup tarafından protesto edildi.

- Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu İzmir’de katıldığı iftar programında bir grup tarafından protesto edildi.

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu İzmir temaslarının son programında tarihi havagazı fabrikasında düzenlenen iftara katıldı. İftara milletvekilleri, il başkanları ve çok sayıda partili katıldı. Eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte iftarını açan İhsanoğlu yanında bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile partililere ekmek ikram etti. İhsanoğlu konuşmasının başında dili sürçerek İzmirliler yerine İstanbullular dedi. Daha sonra konuşmasını düzelten İhsanoğlu, “İzmirlilerle birlikte olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

“CUMHURBAŞKANLIĞI YOLCULUĞUM İZMİR’DEN BAŞLAYACAK”

İlklerin İzmir’de başladığını belirten İhsanoğlu, “Aziz İzmir Türkiye’nin ilham aldığı yerdir. Aziz İzmir’de İzmirlilerle beraber olmak benim için şereftir. Aziz İzmirliler sizinle beraber yolculuğa çıkıyoruz. Bir demokrasi için. Siz çok önemli yolculuklar başlattınız. Demokrasinin temelleri burada atıldı, çok partili dönem burada başladı. Bu gün de bir vesayet sisteminin başlangıcı, herkesi kucaklayan bir cumhurbaşkanın yolculuğu buradan başlayacak. İzmir en büyük desteği gösterecek” dedi.

Türkiye’yi tehdit eden birçok uluslararası faktörün olduğunu ifade eden İhsanoğlu, herkesin birlik içinde olma azminde olması gerektiğine işaret etti.

Türkiye’nin itibarının sarsıldığını savunan İhsanoğlu, “Ülkelerde insanlarımız rehin alınıyor, itibarımız sarsılıyor. Biz durmadan Gazze’deki kardeşlerimiz için nutuk atıyoruz. Onun için bugün karar vermemiz lazım. Ülkemizi ayrıştıran bir yola mı gideceğiz yoksa toplumuzu derleyip toplayacak, milletimizi şahlandıracak bir seçim mi yapacağız. 10 Ağustos’ta Türkiye huzurdan yana mı istikrardan yana mı karar verecek” şeklinde konuştu.

“AİLE REİSİ OLACAK BİR CUMHURBAŞKANINA İHTİYAÇ VAR”

“Türkiye’nin maceralara tahammülü yoktur” diyen Ekmeleddin İhsanoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanlığı makamı sorun çözen bir makamdır. Sorun yaratan makam değildir. Orası devletin sigortasıdır. Devletin sigortası atarsa devlet çöker. O yüzden huzuru sağlayacak, bütün milletin menfaati gözetilerek, yabancı tehlikelere karşı durabilecek bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Bütün milletin aile reisi olacak bir cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Herkesi kucaklayarak, okşayacak biri olacak. Birini severken birine tokat atan olmayacak. Bu memlekette Atatürk’ün dediği gibi ‘Yurtta Sulh Cihan’da Sulh’a ihtiyaç var. Bu millet sahipsiz değildir. Karşılaştığı sorunların üstünden gelecektir. Yeter ki Allah bu devlete zarar vermesin.”

Programın sonunda İzmir Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Mehmet Aydoğan, İhsanoğlu’na katılımından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.

KADINLARDAN PROTESTO

Ekmeleddin İhsanoğlu’nu konuşmasında sonra İzmir Halk Evleri’nden kadınlar pankart açmak istedi. Görevliler tarafında pankartlar alınarak uzaklaştırılan kadınlar daha sonra tekrar güvenlik görevlileri ile tartıştı. Kadınların haklarının gasp edildiğini söyleyen Gizem Coşkun adlı kadın, “Hakkımız için birçok eylem yaptık. Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin bizi iyi bilir. Gezi Parkı olaylarından beri kadınların bedenleri üzerinden siyaset yapmayıp, kürtaj hakkımıza karışmayıp bu kararın sadece kadınların olduğunu söyledik. Ne Fatma Şahin ne Tayyip Erdoğan ne de Ayşenur İslam ne de diğer bakanlar bizi dinlemedi. Şimdi de çıkarmışlar bize cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sunuyorlar. Ne farkı var. Açıklaması aynı. Kürtaj hakkımıza saldırıyor. Bana fazlasıyla saldırdılar” dedi.

Çevredeki kadınlar Gizem Coşkun’u provokasyon yapmakla suçlarken, çıkan olayda 2 kişi gözaltına alındı.

İHSANOĞLU’NA İFTAR YEMEĞİNDE PROTESTO

İHSANOĞLU’NA İFTAR YEMEĞİNDE PROTESTO

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.