İki Bin Lira Müjdesi Verip 250 Lirasını Çaldılar

İki Bin Lira Müjdesi Verip 250 Lirasını Çaldılar

Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Döğüşbelen Mahallesi'nde oturan 69 yaşındaki Huri Kızıl'ın evine gelen 3 kişi, kendisine 2 bin TL maaş müjdesi verdikten sonra çantasından 250 TL çaldı.

- Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Döğüşbelen Mahallesi'nde oturan 69 yaşındaki Huri Kızıl'ın evine gelen 3 kişi, kendisine 2 bin TL maaş müjdesi verdikten sonra çantasından 250 TL çaldı.

Köyceğiz Döğüşbelen Mahallesinde oturan Huri Kızıl’ın yol üzerinde bulunan evine öğle saatlerinde özel bir kamyonetle gelen zanlı üç kişi,kendilerinin kaymakamlıktan geldiklerini ve mahalle muhtarının yardım için bu adresi verdiğini söylediler. Kaymakamlık aracılığıyla, muhtarın yönlendirmesiyle geldiklerini söyleyerek Kızıl’ın güvenini kazandı. Zanlılar Huri Kızıl’a 2 bin lira maaş bağlandığını ve ayrıca da erzak yardımı yapılacağını söyleyerek, arabada bulunan şeflerinin kendisine gerekli izahatı yapacağını söyleyerek yaşlı kadını evden arabalarına doğru uzaklaştırdılar. Olayın mağduru Huri Kızıl başından geçenleri ve 250 lirasının nasıl çalındığını şu şekilde anlattı; “Devlet memuru olduklarını söylediler. Sizin gibi yaşlılara 2 bin lira maaş bağlanıyor devlet tarafından dediler. Yanlarında erzak getirmişler. Erzakları indirdiler. Bana bütün 200 lira verdiler. Bunun 100 lirasını geri istediler. Ben de içeriden çantamdan paranın üstünü getirdim. Yolda şefleri olduğunu söyledikleri kişinin yanına gittim. Bu arada diğerleri evin önünde kaldılar. Şefleri parayı bir alete tuttu ve getirdiğim paranın 20 lira olduğunu söyledi. İki kez bu yaşandı. “muhtar nerede’’ diye sordum, daha sonra kamyon gelecek sen yola çık dediler bana. Ben de işçilerim var yemeğe gelecekler, şimdi yola çıkamayacağım edim. Tamam, o zaman deyip arabaya binip gittiler. Bende yoldan eve girdim. İçeriye girdiğimde yatağın üzerinde bulunan çantamdaki 250 liranın çalındığını fark ettim. Durumu fark ettim ama iş işten geçmişti. Eğer ben kara yoluna çıksaydım belki evi tamamen soyacaklardı. Umarım bir an önce yakalanıp cezalarını çekerler” dedi.

Kızıl, gelen üç kişiden ikisinin 50-55 yaşlarında birisinin ise 30-35 yaşlarında olduğunu söyledi.

Yapılan ihbar üzerine Huri Kızıl’ın evine gelen Köyceğiz İlçe Jandarma ekipleri evde inceleme yaptı. Kızıl’ın verdiği bilgiler doğrultusunda olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.