‘İki Ve’ sergisi Maltepe’de açıldı

‘İki Ve’ sergisi Maltepe’de açıldı

Emekli elektrik mühendisi ve ressam, cam-seramik sanatçısı Ayça Özağaç’ın ’İki Ve’ isimli resim sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.2017 yılında ’Bir Ve’ isim...

Emekli elektrik mühendisi ve ressam, cam-seramik sanatçısı Ayça Özağaç’ın ’İki Ve’ isimli resim sergisi, Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

2017 yılında ’Bir Ve’ isimli ilk kişisel sergisinin ardından ikinci sergisini Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile buluşturan ressam Ayça Özağaç, “Sergimde iki yıl boyunca yeni ürettiklerim ve bu sergide bulunmasını uygun gördüğüm, daha önce sergilenmemiş eski çalışmalarım yer aldı. Sergimde hayatıma dair öyküler bulunuyor. Bu aslında dar çerçevede çoğumuzun öyküsü” dedi.

Sergide sanatçının yağlı boya ve sulu boya eserlerinden oluşan portre, peyzaj ve soyut resim çalışmaları yer aldı. Özağaç sergisinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün portre eserine de yer verdi. Sanatçının Audrey Hepburn’un rol aldığı “Tiffany’de Kahvaltı” isimli 1961 ABD yapımı filmden bir sahne resmettiği eseri de büyük ilgi topladı.

Cam objeleri sanat eserine çevirdi

Sanatçının cam objeleri sanat eserine çevirdiği özgün tasarımları, akrilik ve vitray üzerine resim çalışmaları sanatseverlerin beğenisini topladı. Özağaç’ın sergisi 3 Haziran’a kadar Galeri Maltepe’de sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.