İkiz Kız Kardeşlerin Büyük Başarısı

İkiz Kız Kardeşlerin Büyük Başarısı

Muğla’daki özel bir kolejin öğrencileri Türkiye’den yüzlerce proje içinden ilk 33 proje içinde finalist olan, ‘Deodorantların Canlı Sistemler ve Canlı Fizyolojisi Üzerine Etkileri’ni ortaya koyarak, b...

Muğla’daki özel bir kolejin öğrencileri Türkiye’den yüzlerce proje içinden ilk 33 proje içinde finalist olan, ‘Deodorantların Canlı Sistemler ve Canlı Fizyolojisi Üzerine Etkileri’ni ortaya koyarak, büyük bir başarı elde ettiler.

Yarışmada Biyoloji, Kimya, Fizik ve Mühendislik dallarında projeler yarıştı. Finalist projeler içinden 10 Proje Uluslararası Proje yarışmalarında ülkemizi yurt dışında temsil edecek. Başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere, MOSTRATEC, Hong Kong, ICYC, Brezilya, Hollanda gibi ülkelerde düzenlenen Uluslararası Proje yarışmalarına katılma hakkı kazanacak. İzmir’deki yarışmaya katılan Muğla’daki özel kolejin Biyoloji öğretmeni ve proje koordinatörü Mehmet Ali Onaran danışmanlığında hazırlanan projeyi, 11. Fen Sınıfı öğrencilerinden, ikiz kız kardeşler, Hazal Tuna ve Nazlıcan Tuna hazırladı. İkiz kız kardeşler Araştırma Projesinde Türkiye Liselerarasındaki dereceleri ile Türkiye finalisti olarak, Muğla’yı ulusal proje yarışmasında temsil edecek.

Biyoloji öğretmeni ve proje koordinatörü Mehmet Ali Onaran proje yarışmaları ile genç bilim insanlarının yolunu açarak; geleceğin günümüzden daha güzel olması için eğitimcilerin yoğun uğraş verdiklerini açıkladı. Onaran, “Teknolojinin günümüzde insanları düşünemez hale getirdiği günümüzde; öğrencilerimizin başarılarını ulusal ve uluslararası platforma taşımak, okulumuzu ve ülkemizi daha geniş kitlelere tanıtmak ve uluslararası bilim yarışmaları arasında yer almak bizim hedefimizdir. ‘İlim tercüme ile olmaz, tetkikle olur’ diyen büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aydınlattığı yoldan yürüyen eğitimciler olarak, daha güzel günlere, hep birlikte başarı ile gülümseyerek bakacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.