İl başkan adayı Öztürk; “İYİ Parti’yi birinci yapacağız”

İl başkan adayı Öztürk; “İYİ Parti’yi birinci yapacağız”

İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı’nın kongre tarihi belirlenirken, partinin kurucularından Yüksel Öztürk il başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Birinci parti olma sözü veren Öztürk, partisinin kurucu il başkanı ile Efeler ilçe başkanını eleştirdi.

12 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan kongre için İl Yönetim Kurulu kararı alındı. İYİ Parti'nin mevcut Aydın İl Başkanı Cemal Sarı’nın aday olması beklenirken, diş hekimi Süleyman Demirci’nin ardından partinin kurucularından eğitimci Yüksel Öztürk de aday olduğunu açıkladı. Adaylığını düzenlediği toplantı ile duyuran Öztürk, parti içi demokrasi sözü verdi, genel seçimlerde 4 milletvekili, yerel seçimlerde ise büyükşehir ve ilçe belediye başkanlıklarının kazanmak iddiasını ortaya koydu. Önceki gün başkan adaylığını açıklayan Süleyman Demirci’ye açık destek veren İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Recep Taner ile Efeler ilçe Başkanı İlhan Adıyaman’ı eleştirdi.

“İYİ PARTİ DEMOKRASİ DERSİ VERİYOR”

Toplantını yapıldığı Nevzat Biçer Parkına eşi Yurdagül Öztürk ile birlikte gelen Öztürk, “İYİ Parti’nin çok güzel demokrasi örnekleri verdi. Demokratik bir ortamda önce mahalle delegesi seçimlerimizi sonra ilçe kongrelerimizi gerçekleştirdik. 12 Temmuz’da da il kongremizi yapacağız. Diğer partilere örnek olacak şekilde delegelerimizi çarşaf liste ile seçtik. Başka partilerde belirlenen tek adaylar il-ilçe başkanı oluyor. İYİ Parti Aydın’da yine bir demokrasi dersi veriyor. 3 adaylı, delegenin özgür iradesiyle tercih yapacağı, müdahalenin olmadığı bir seçim gerçekleştireceğiz” dedi.

“KOLTUK DEĞİL AYAKKABI ESKİTECEĞİZ”

Güzel bir ekiple yola çıktıklarını ve hiçbir partide olmayan nitelikte bir il yönetimi listesi oluşturduklarını söyleyen Öztürk seçilmesi halinde yapacaklarını sıraladı. Genel Başkan Meral Akşener’i en iyi şekilde temsil edeceğini belirten Öztürk, “Partimizde sevgi, saygı ve hoşgörü dilini hakim kılarak kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Adaletli bir yönetim anlayışıyla herkese eşit mesafede olacağım. Partimizde siyaset yapmak isteyen özellikle gençlerimizin ve kadınlarımızın önünü açacağız. Parti içi demokrasiyi işleteceğiz. Partimizin iktidar yürüyüşünü hızlandırmak için seçim zamanını beklemeden hemen çalışmalara başlayacağız. Genel başkanımızın dediği gibi ‘koltuk değil ayakkabı eskiteceğiz’ diyerek Aydın’da sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmayacaklarını söyledi.

HEDEFİNDE TANER VE ADIYAMAN VARDI

Adaylık sürecinde İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Recep Taner ile Efeler İlçe Başkanı İlhan Adıyaman’ın tutumlarını doğru bulmadığını belirten Öztürk, “17 ilçemiz var. Bütün ilçe başkanlarını aradım. Bana ‘3 tane adayın olduğu bir seçimde ilçe başkanı olarak toplantıda bulunmamız doğru olmaz, desteğimiz sizinle’ dediler. Ben de Sayın Taner ile Adıyaman’ın Süleyman Demirci’nin adaylık açıklamasında yanında yer almasını doğru bulmuyorum. Kurucu il başkanı ve ilçe başkanlarının en önemli görevi partide birliği ve bütünlüğü sağlamaktır, bir adayın lehine tavır göstermeleri üzücüdür. 16 tane ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum ama Efeler İlçe Başkanımız hiçbir adayla delegeleri buluşturmadı. Partide 3-4 kişilik bir ekiple delegelerin iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Bunun İYİ Partili delegeler tarafından kabul göreceğine inanmıyorum çünkü delegelerimiz kimsenin cebinde değildir.

DESTEK İSTEDİ

Eşi Yurdagül Öztürk’ün fikrini ve desteğini alarak aday olmaya karar verdiğini açıklayan Öztürk, planlı, koordineli, ahenkli, özverili bir çalışma sergileyeceklerini; İYİ Parti’yi Aydın’da birinci parti yapacaklarının sözünü vererek, 12 Temmuz’da yapılacak kongrede destek istedi.

il-baskan-adayi-ozturk;-“iyi-parti’yi-birinci-yapacagiz”.JPGil-baskan-adayi-ozturk;-“iyi-parti’yi-birinci-yapacagiz”-001.JPGil-baskan-adayi-ozturk;-“iyi-parti’yi-birinci-yapacagiz”-002.JPGil-baskan-adayi-ozturk;-“iyi-parti’yi-birinci-yapacagiz”-003.JPG

il-baskan-adayi-ozturk;-“iyi-parti’yi-birinci-yapacagiz”-004.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.