Cevdet ŞAHİNOĞLU

Cevdet ŞAHİNOĞLU

İl başkanı

Varmış gibi yapıp aslında olmayan bir siyasi için kısacık yazalım yeterli olur. Kimdir siyasi partinin il Başkanı ne iş yapar, parti içi organizasyonun neresindedir falan bunları uzun uzadıya anlatacak değilim. En bilindik tanımı şudur; İl Başkan,  Genel Başkanın o ildeki temsilcisidir yani aslında o ildeki genel başkandır.

Şimdi soruları sorup üzerine düşünelim.

Aydın il midir? Evet!

CHP siyasi parti midir? Evet!

Ali Çankır il başkanı mıdır? Hayır!

Peki neden Ali Çankır il başkanı değildir. Neden il başkanı taklidi yapmaktadır. Neden birleştirici değil de bir odağın sözcüsü ve neferi gibi hareket etmektedir. Bu hareket tarzının Aydın’da ortaya çıkaracağı siyasi sonuçla ilgilenmemesinin daha mühim bir sebebimi var. Şimdi biraz açalım.

Ali Çankır il başkanı değildir; çünkü Aydında CHP’yi bir kişiden ibaret görüp işi asistanlığa dökmüş durumda. Büyükşehir başkanının kendi partili başkanlarına karşı giriştiği tiyatronun en önemli karakter oyuncusudur kendileri. Aydın’da partinin genel başkanı olarak hangi önemli siyasi karara imza atmıştır. Büyükşehir başkanını onaylamak ve onaylanmak üzere doldurulan mesaiden başka ne yapmıştır.

En önemlisi ise, Genel Başkanına ve partine en ağır ithamları sıralan İzmir merkezli bir internet haber sitesine Büyükşehir Belediye Başkanının Ege Et ilanı vermesi ve senin bunu sadece izliyor olman, işte bu utanç verici bir durum. Bunu gidip büyükşehir başkanına soramayacağını, hatta aklının ucundan bile geçirmediğinin farkındayım. Sadece okuyup aaaaa diyesin diye yazıyorum.

Yani;

 Aydın il midir? Evet!

 CHP siyasi parti midir? Evet!

Ali Çankır il başkanı mıdır? Hayır!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.