“İlk Filozof Thales ve Miletos Okulu” belgesel filminin çekimleri tamamlandı

“İlk Filozof Thales ve Miletos Okulu” belgesel filminin çekimleri tamamlandı

Aydın’da Miletos antik kentte çekimleri tamamlanan belgeselde, Thales’le birlikte aynı kentten yetişmiş Anaksimandros Anakimenes ve kadın filozof Aspasia ile tarihçi ve tanıtıldı.

Antik Çağ’da Anadolu’da, özellikle de Ege ve Akdeniz’de yetişmiş pek filozof bulunuyor. Felsefe tarihinde ilk filozof olarak anılan Thales’in yaşamını ve öğretisini ele alan belgesel film doğduğu Miletos kentinde “İlk Filozof Thales ve Miletos Okulu” adıyla çekimleri tamamlandı.

Yapımcılığını ve yönetmenliğini Umut Hacıfevzioğlu’nun yaptığı, senaryosunu Aratos dergisi yayın yönetmeni, gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık’ın yazıp, yönetmen yardımcılığını da üstlendiği “İlk Filozof Thales ve Miletos Okulu” belgesel filminin çekimlerinde Thales ile birlikte Miletoslu Anaksimandros, Anaksimenes kadın filozof Aspasia oyuncular ile canlandırılarak tanıtıldı.

 “İlk Filozof Thales ve Miletos Okulu” belgesel filminin yönetmeni Umut Hacıfevzioğlu, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Daha önce Anadolu’da felsefenin izlerini ve filozofları konu alan belgeseller çekmiş bir ekip olarak, şimdi Miletoslu Thales, Anaksimandros ve Anakimenes’i ele aldığımız yeni bir belgesel çektik. Felsefe tarihinin bilinen ilk filozofu olan Thales’in Anadolu topraklarından çıkması tesadüf değil. Anadolu uygarlıklarının zengin birikimi, Ege ve Akdeniz kentlerinde felsefi düşüncenin gelişmesini sağlamış ve bu topraklardan pek çok filozof yetişmiştir.

Milet ve Priene antik kentlerinde çekimlerimizi tamamladığımız belgesel ile ülkemizin kültür yaşamına görsel bir çalışmayla katkı olduğumuza inanıyoruz. Thales’i ve Miletoslu diğer filozofları da konu alan belgeselimiz yakında yayına girecek” diye konuştu.

Yapımcı-yönetmen Umut Hacıfevzioğlu ile belgeselin metin ve senaryo yazarı Uğur Pişmanlık, daha önce de “Antik Çağ’da Tarsus ve Felsefe”, “Assos’ta Felsefe” ve “Kölelikten Filozofluğa: Epiktetos” adlı belgesel filmini birlikte çekmişlerdi. “İlk Filozof Thales ve Miletos Okulu” adlı belgesel ile bir çalışmaya daha ortak imza atmış oldular.

Ayrıca Umut Hacıfevzioğlu’nun çektiği, “Osman Hamdi”, Uğur Pişmanlık’ın da Aratos dergisinde yazdığı makaleden yola çıkılarak çekilen ve danışmanlığını üstlendiği “Çıplak Mahallesi” belgesel çalışmaları da bulunuyor.

“İlk Filozof Thales ve Miletos Okulu” adlı belgeselin bu yılın sonunda gösterime girmesi bekleniyor.

ilk-filozof-thales-ve-miletos-okulu-(1)-001.jpgilk-filozof-thales-ve-miletos-okulu-(2)-001.jpgilk-filozof-thales-ve-miletos-okulu-(3)-001.jpgilk-filozof-thales-ve-miletos-okulu-(4)-001.jpgilk-filozof-thales-ve-miletos-okulu-(5).jpgilk-filozof-thales-ve-miletos-okulu-(6).jpgilk-filozof-thales-ve-miletos-okulu-(7).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.