İncir Üretiminde Kadın Eli” Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı

İncir Üretiminde Kadın Eli” Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Aydın’da "İncir ’de Kadın Eli" konulu projenin ilk ayağı olan "Proje Tanıtım Toplantısı" Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsünde yapıldı.Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dair...

Aydın’da "İncir ’de Kadın Eli" konulu projenin ilk ayağı olan "Proje Tanıtım Toplantısı" Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsünde yapıldı.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca yürütülen Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında Aydın’da "İncir ’de Kadın Eli" konulu projenin ilk ayağı olan "Proje Tanıtım Toplantısı" Erbeyli İncir Araştırma Enstitüsünde yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı,”Geçen yıl başlayan eğitim projesinin ardından bu yıl da kadın çiftçilere yönelik hazırlanan "İncir ’de Kadın Eli" konulu projeyi birlikte yürütmekten ve ev sahipliği yapmaktan son derece memnun olduk. Başlatılan projenin başarılı geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan ise, ”Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Projesi kapsamında geçen yıl incir üretimi yapan 9 ilçeden 57 kadın çiftçiyle 3 eğitim düzenledik. Bahçe tesisinden üretime, hasattan kurutmaya, depolamaya, iyi tarımdan organik tarım ve EKÜY’e eğitimleri gerçekleştirdik. Bursa’ya yapılan teknik geziyle de bu güzel çalışmayı tamamladık. Bu yıl da projenin verimli ve başarılı geçmesi için her türlü desteği vereceğiz. Projede emeği geçen teknik ekibe ve personele de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıya İncirliova Kaymakamı Ediz Sürücü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Bircan, TKDK Koordinatörü Mustafa Bozkurt, İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Selim Arpacı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürleri, İlçe Ziraat Oda Başkanları, incir üretimin yoğun olduğu ilçelerin mahalle muhtarları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri teknik elemanları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.