İncirliova’da Efe İle Harika Çocukları Sevindiriyor

İncirliova’da Efe İle Harika Çocukları Sevindiriyor

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde çocuklar midilli atlarla yaz tatilinin keyfini yaşıyor. Özellikle akşamları İncirliova Kültürpark’ta çocukların hizmetine sunulan atlar hem parkı renklendiriyor hem de...

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde çocuklar midilli atlarla yaz tatilinin keyfini yaşıyor. Özellikle akşamları İncirliova Kültürpark’ta çocukların hizmetine sunulan atlar hem parkı renklendiriyor hem de çocuklara unutulmaz anlar yaşatıyor.

Aydın’ın en geniş yeşil alanları arasında yer alan ve yaz aylarında Aydınlıların vazgeçilmez piknik alanları arasında yer alan İncirliova Kültürpark’a Denizli ve İzmir’den getirilen midilli atlar çocukları sevindirdi. Parkın yılın 12 ayı faaliyette olduğunu ve özellikle apartman yaşantısından sıkılan çocukların rahatı için yeniden düzenlendiğini belirten Belediye Başkanı Kürşad Kale, yaz tatili boyunca ilçede sosyal etkinliklere daha çok ağırlık verileceğini belirtti.

İncirliova Kültürpark’ta midilli atları ile çocukları eğlendiren Yasin Şen, Harika isimli midilli atı İzmir’den Efe ismini verdikleri midilli atı da Denizli’den satın alıp getirdiklerini belirterek “Eskiden her evde at olurdu. Şimdi çocuklar atı televizyonlarda görmeye başladılar. Aslında Türk’lerin kültüründe atın yeri çok büyüktür. Çocuklar da atı çok seviyor. Hem binicilik kültürünü geliştirmek hem de çocukların daha güzel vakit geçirmelerini sağlamak için akşam üzerinden gece yarısına kadar parkta çocuklara at gezintisi yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.